Madonna dönerse, ıslık çalmasın

Bu aralar Madonna’nın politikacılarla arası pek iyi değil. Daha önce, bir konserinde Fransız aşırı sağcılarının lideri Marie Le Pen’i alnında gamalı haçla gösteren bir video yayınlamıştı. Bu kez de Rus kadın müzik grubu Pussy Riot ve eşcinseller için söyledikleri, bazı Rus politikacıların tepkisini çekti.

Daha önce Pussy Riot’un başına gelenleri aktarmıştık. Ancak Rusya’da baskılar bununla sınırlı değil. Petersburg’da mart ayında çıkan eşcinseller hakkındaki bir yasa uyarınca, eşcinsellik taraftarı olmak, duruma göre pedofiliyle denk olabilecek bir suç sayılmıştı. Madonna bu yasadan habersiz olsa gerek, geçtiğimiz günlerde Petersburg’da verdiği konser sırasında Pussy Riot grubunun özgürlüğünün geri verilmesini istemiş ve eşcinsel haklarının iade edilmesinin gerektiğini söylemişti.

Başbakan vekili Dmitri Rogosin, bu sözlere sert tepki gösterdi. Rogosin, Madonna için “Gençken o… olanlar, yaşlanınca herkese ahlak öğretirmiş. Ya boynundan haçı çıkar ya da kıçına bir don giy” şeklinde sitem(!) dolu bir Twitter mesajı yayınladı.

Tepkiler, bu mesajla sınırlı kalmadı. Petersburg Meclisi Üyesi Witali Milonow, Madonna’nın para cezasına çarptırılması istedi. Milonow’a göre Madonna alenen eşcinsel propogandası yaptı ve bunu ispatlayacak hem video görüntüleri hem de görgü tanıkları mevcut. Bu asabi siyasetçi, konserden önce bizzat yazdığı blog‘unda, “Toplumumuzun, kötülük imparatorluğunun cehennemlik mutfağından akan bulaşık sularıyla kirlenmesine izin vermeyeceğiz” ifadeleriyle, zaten Madonna’dan hiç hazzetmediğini belirtmişti.

Ne yazık ki, Milanow ve Rogosin’in görüşlerini paylaşanların sayısı az değil. Konserden önce Ortodoks Hıristiyanlardan oluşan kalabalık bir topluluk, Madonna’nın sahne almasına izin verilmesini protesto etmişlerdi. Petersburg’dakine benzer yasalar, Rusya’nın pek çok kentinde bulunuyor. AIDS hastalığına yakalananların bunu açıklaması bile bazen yasak olabiliyor. Ancak 1990’ların başından itibaren eşcinsel olmak (bunu ifade etmemek ya da göstermemek kaydıyla), suç olmaktan çıkarılmıştı. (Spiegel aracılığıyla.)

Optimusminimus, kendini gezdirmekten yorulup ruhunu gezdirmeyi tercih eden, asgari müşterekler arayışında, tembel bir hoş seda düşkünüdür.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın