Carrie tekrar mezuniyet balosuna gidiyor

Erkekler Ağlamazın yönetmeni Kimberly Peirce, bir Stephen King klasiği sayılan Carrie’yi yeniden beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor. Brian De Palma’nın yönettiği 1976 uyarlaması da kültleşmiş bir yapımdı. Senaryoyu, lanetli olduğuna artık kesin gözüyle bakılan Spider-Man: Turn off the Dark müzikalinin yazarı Roberto Aguirre-Sacasa’nın kaleme alacağı filmin, romana çok daha sadık kalması bekleniyor. Ancak haberi yapan Flavorwire sitesine göre, Stephen King geçtiğimiz günlerde filmin dizginlerinin David Cronenberg ya da David Lynch’in elinde olmasını tercih edeceğini söylemiş.

Stephen King’in Türkiye’deki yayıncısı Altın Kitaplar Carrie‘yi, herhalde satış kaygısıyla Türkçeleştirerek Göz adı altında yayımlamış. Yeni bir Hollywood yapımı yeni bir Altın kapağı anlamına gelecek mi acaba?

GÜNCELLEME (21 Nisan 2013): Yeni filmin ilk fragmanı yayınlanmış. Aşağıdan izleyebilirsiniz. (5Harfliler aracılığıyla.)

Website | + posts

Carrie tekrar mezuniyet balosuna gidiyor” üzerine bir yorum

  1. […] Hep türler arası geçişlere odaklanmış olduğumuzdan olsa gerek, uzun söyleşinin en ilgimizi çeken kısımlarından biri King’in senaryo uyarlamalarıyla ilgili yorumları oldu. Herhalde bunların en ünlüsü, The Shining romanından (Türkçede Medyum) uyarlanan, aydı adlı Stanley Kubrick filmi. Aşağıda King’in bu uyarlamayla ilgili öfkesini okuyabilirsiniz. Bu sırada not düşmeyi de unutmayalım: King’in meşhur romanlarından Carrie, bir kez daha beyazperdeye aktarılıyor. […]

Bir Cevap Yazın