St. Mark’s Bookshop kapanmıyor

Susan Sontag’in pazar gecelerini Annie Leibovitz’le birlikte geçirdiği, Allen Ginsberg’in Philip Glass’le tanıştığı bağımsız New York kitapçısı St. Mark’s Bookshop, kapanmıyor. Kitapçı, gitgide düşen satışların yanı sıra gitgide artan borçları yüzünden açık kalabilmek için mülk sahibi Cooper Union Üniversitesi’nden kiralarını 5.000 dolar düşürmelerini istemişti. Ancak kendi finansal sorunlarıyla boğuşan okul kitapçının talebini reddetmişti.

New York Magazine‘in haberine göre, Michael Moore, Salman Rushdie gibi dostlar ile kitapçının bulunduğu East Village mahallesinin sakinlerinden oluşan 44.000 isim, internet üzerinden imza toplamakla kalmayıp bol bol da kitap satın alınca sonbahar satışlarında %15 artık olmuş. Bunun üzerine, Manhattan İlçesi Başkanı Scott Stringer araya girip Cooper Union’la daha düşük bir kira indirimi için pazarlık yapmış. Upper West Side’daki Shakespeare & Co. kitapçısı kapandıktan sonra tüm mahalle ruhunu kaybetmiş gibi hissettiğini söyleyen Contant, aynı şeyin tekrar yaşanmasını istemediği için elinden geleni yaptığını belirtmiş.

Geçtiğimiz yıl İstiklal Kitabevi’nin ekonomik nedenler kepenkleri indirmesiyle Taksim’de de bir devir kapanmıştı.

Website | + posts

St. Mark’s Bookshop kapanmıyor” üzerine bir yorum

  1. […] tercih etmeye teşvik ediliyorlar. Neyse ki New York’un vazgeçilmezlerinden sayılan St. Marks’ın durumda olduğu gibi güzel gelişmeler de yaşanıyor. (GalleyCat aracılığıyla) Paylaş:Like this:BeğenBe the […]

Bir Cevap Yazın