Edebi müzik listeleri

Flavorwire sitesi, aralık ayında “Literary Mixtape” (Edebi Karışık Kaset) adını verdikleri bir köşe başlatmış. En sevilen edebi karakterlerin hayali müzik listelerini hazırlayan sitenin açıklaması şöyle:

En sevdiğiniz edebi karakterlerin dünyayı kurtarırken/varoluşu sorgularken/başlarını belaya sokarken neler dinlediklerini merak ettiyseniz ya da en sevdiğiniz romanlara uyacak bir şarkı listesinin hayalini kurduysanız yalnız değilsiniz. Daha fazla meraklanmanıza da gerek yok! Bu bölümde, edebiyat tarihinin en ilginç karakterlerinden bazılarının hayali iPod’larını inceleyeceğiz. Holden Caulfield ya da Elizabeth Bennett’ın, Huck Finn ya da Harry Potter’ın, Tenten ya da Humbert Humbert’ın şahsi şarkı listelerinde neler olabilirdi? Bizim kanımızca kesinlikle iç dünyalarını aydınlatan bir şey. Ya da en azından ritmine dans edebileceğiniz bir şeyler. Güzel bir şarkı listesi görmek, karakter analizi incelemek ya da en sevdiğiniz edebi kahramanı taklit etmenin bir başka yolunu öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

 Site şimdiye kadar 1001 Gece Masalları‘ndan Şehrazad’ın, Tiffany’de Kahvaltı‘ndan Holly Golightly’nin ve Dorian Gray’in Portresi‘nden Dorian Gray’in listelerini yayımlamış. Biz de bu vesileyle, okurlarıyla doğrudan ilişki kurmada en başarılı yayınevlerinden biri olan Siren Yayınları’nın Grooveshark sitesindeki şarkı listelerine dikkat çekelim. Yayına hazırladıkları ya da yeni yayımlanan kitaplara göre hazırladıkları listelerin arasında “Hafiyenin El Kitabı” ve “Vahşi Şeyler – Film Müzikleri” seçkileri bulunuyor. Siren’in Sesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Website | + posts

Edebi müzik listeleri” üzerine 7 yorum

Bir Cevap Yazın