Artık bizim de bir FABİSAD’ımız var

Ekim 2011’de fantastik ve bilimkurgu türlerinde Türkçe yeterince eser üretilmediğini, Türkçede yeterince ilgi görmediğini iddia edenleri yalanlayacak bir kuruluş hayat bulmuş: Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği. Dernek, yayına yeni giren internet sayfalarında kendilerini şöyle tanımlıyorlar:

FABİSAD, ülkemizde uzun süredir varlığını sürdüren hayal gücüne dayalı fantastik, bilimkurgu, korku türlerinin yurtdışındaki örneklerinden de ilham alınarak türün bir araya gelen sanatçıları tarafından 2006 yılında düşlendi. Ancak dernek kurma fikrinin hayalden öteye geçmesi ancak 2011’i buldu. 6 Ayı bulan bir altyapı çalışmasının ardından, Ekim 2011’de fantastik, bilimkurgu ve korku alanlarında ürün veren sanatçılar ve bu sanatların gelişimine katkıda bulunan editör, yayıncı, yapımcı gibi profesyonellerin bir araya gelmesiyle resmen kuruldu.

Kurucu üyelerinin arasında Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu ve Yiğit Değer Bengi gibi isimler bulunan derneğin temel amaçlarından biri de fantastik, bilimkurgu, korku vb. türlerinde verilmiş eserleri kataloglamak ve arşivlemek. Bunun yanı sıra internet sitelerinden görebildiğimiz kadarıyla, konuya özel bir dergi yayımlamak, festivaller düzenlemek ve çeşitli görsel sanatlar ile sinema çalışmaları yapmak gibi planları da mevcut.

Kendilerine hoş geldiniz, diyoruz. FABİSAD’ı Facebook’tan takip etmek için buraya, Twitter’dan izlemek içinse buraya buyurabilirsiniz.

Website | + posts

Artık bizim de bir FABİSAD’ımız var” üzerine 3 yorum

  1. […] üzerine, üstelik Türkçe fantastik edebiyatın yegâne kalemlerinden (diğerleri için buraya bakabilirsiniz) ve Türkçenin ilk fantastik kurgu serisinin yazarı olan Barış […]

Bir Cevap Yazın