Edebi müzik listeleri – 2

15 Ocak tarihli “Edebi müzik listeleri” haberimizde, Flavorwire sitesinin “Literary Mixtape” (Edebi Karışık Kaset) köşesinden bahsetmiştik. En sevilen edebi karakterlerin hayali müzik listelerini hazırlayan site, bu bölümlerinde “edebiyat tarihinin en ilginç karakterlerinden bazılarının hayali iPod’larını” inceleyeceklerini açıklıyordu. Site, 1001 Gece Masalları‘ndan Şehrazad’ın, Tiffany’de Kahvaltı‘ndan Holly Golightly’nin ve Dorian Gray’in Portresi‘nden Dorian Gray’in listelerine son iki ay içinde Middlesex‘ten Stephanides, Jane Eyre‘den Jane Eyre ve Türkçede kitapları henüz yayımlanmamış çocuk kahramanı Madaline‘inkileri eklemiş.

Yakın zamanda öğrendik ki, benzer bir çalışma Türkçe bir blog‘da da süregidiyor: WordPress’li Burcu Ayaz, nam-ı diğer Beyazkadınçataldilli, geçtiğimiz yıldan bu yana, yazarların kitaplarını yazarken neler dinlediğini hayal etmeye çalışarak sevdiği kitaplar için müzik listeleri hazırlıyor. Şu ana kadar yer verdiği kitapların arasında Anansi Boys (Neil Gaiman), What I Talk About When I Talk About Running (Haruki Murakami), Sinek Isırıklarının Müellifi (Barış Bıçakçı), Çoluk Çocuk (Patti Smith), Araf (Elif Şafak) ve Korkma Ben Varım (Murat Menteş) var. Ayaz’ın buradan ulaşabileceğiniz listelerinin en güzel yanı, şarkıların YouTube videolarını eklemesi. Böylece canınızın istediği ya da merak ettiğiniz bir şarkıyı anında dinleyebiliyorsunuz.

Bir önceki yazıdaki bir notu tekrar hatırlatalım: Siren Yayınları da Grooveshark’taki profillerinde yayına hazırladıkları kitaplar için müzik listeleri oluşturuyorlar. “Beat Kuşağı’na çıkma” ve “Trainspotting” gibi seçkileri dinlemek isterseniz Siren’in Sesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Website | + posts

Edebi müzik listeleri – 2” üzerine 4 yorum

Bir Cevap Yazın