Müzik kliplerindeki Hollywood yıldızları

Paul McCartney, Londra’da verdiği son konserde, yeni albümü Kisses on the Bottom‘dan yalnızca bir tane parça çaldı (evet, genellikle Beatles çalıyor ama belli ki özellikle kendi yazdığı, kendine atfedilen parçaları tercih ediyor): “My Valentine”. Parçaya giriş mahiyetinde ise şunları söyledi: “İzleyiciler arasında ailem de var. Bu şarkı da eşime.”

Bir şarkı önce Linda McCartney için yazdığı bir parçayı çalmış olduğundan bu ithafta biraz “ayıp olmasın” havası da vardı açıkçası. Yine de eşine yazdığı parçanın belli ki “akılda kalıcı” olması için her şeyi yapmış, hiçbir masrafı esirgememiş ve Natalie Portman ile Johnny Depp’i getirtip yönetmenliğini kendi yaptığı bir klip hazırlamış.

Portman ve Depp’in kesinlikle şarkıya dramatik bir etkisi olmuş (bazıları Depp’in Severus Snape rolünde oynadığını düşünüyor). Yine de “ben sadece Johnny Depp’i ya da Natalie Portman’ı görmek isterim,” diyenleri de sadece Portman ve sadece Depp‘in olduğu videolarla teselli ediyor McCartney. Eğer karşılaştırmak isterseniz, aynı şarkının onları içermeyen canlı bir kaydına da buradan bakabilirsiniz.

Bu karşılaştırmalar aslında naif bir parçanın klibiyle beraber ne kadar daha da iddialı bir hale geldiğini, bunu da açıkça klipteki Hollywood yıldızlarına borçlu olduğunu düşündürttü. Sonra aklımıza yine içindeki aktör nedeniyle seyredip unutamadığımız, hâlâ seyrederken büyülendiğimiz video geldi. Müzik kliplerinde oynayan yıldızlar, deyince akla ilk gelen: Fatboy Slim’den “Weapon of Choice” ve Christopher Walken:

Bu iki klip sonrasında biraz da listelere bakalım dedik. Movieline‘ın listesinin bize hatırlattığı şu video çoğunuzun hafızasındadır, diye düşünüyoruz. Aerosmith’in bir klibinde yer alan Alicia Silverstone, bu kez “Crazy”de (Sonradan Lost‘ta sezonlar boyu izleyeceğimiz Josh Holloway burada bir iki saniyeliğine görünüyor; o da esas kızın çantasını çaldıktan sonra da tekmeyi yiyen hırsız rolünde):

Johnny Depp’i bir daha gitarla görmek isteriz, derseniz, aşağıdaki klibe bir bakın deriz. Bu sefer odakta bir değil bir sürü müzisyen ve oyuncu var. Johnny Cash “God’s Gonna Cut You Down”ı söylerken herkesi görüyoruz neredeyse — Iggy Pop’tan Sharon Stone’a, Whoppi Goldberg’den Patti Smith’e, gerçekten “yıldızlar geçiti”‘ (Ekşi Sözlük’ten grungie tam listeyi sırasıyla vermiş).

Çok sevdiğimiz şarkılardan ve videolardan biri de Paul Simon ve “You Can Call Me Al”. Pek başarılı Graceland albümündeki parçanın 1986 yapımı klibinde çok genç, bol saçlı bir Chevy Chase‘i (şu sıralar NBC’nin Community dizisinde oynuyor) görüyoruz. Sonlara doğru Afrika ritmleriyle dolu  müzik eşliğinde Chase göbek atacak bile zannedilebilir. Sıkıcı, bedbaht günlerde eğlenmek için birebir, ayrıca Paul Simon’ın nasıl da tekrar tekrar dinlenecek bir müzisyen olduğunu hatırlatıcı şahane bir klip:

Natalie Portman’la başladık, onunla bitirelim. Çok eğlenceli bir Devendra Banhart parçasında Bollywood usulü dans ediyor kendisi. Klip parça kadar eğlenceli. Banhart’ı da şiddetle tavsiye ediyoruz.

Tüm bunların yanı sıra Hollywood yıldızlarını küfürlü bir klipte seyretmek istiyorum derseniz, Jimmy Kimmel’ın Matt Damon’dan intikam almak için hazırladığı videoya buyurunuz. Buradakiler “My Valentine”ı seyrettikten sonra aklımıza gelenler ya da kısa bir aramayla gözümüze çarpanlardan beğendiklerimiz. Listeyi uzatmak isteyenleri yorumlara bekliyoruz.

Website | + posts

Müzik kliplerindeki Hollywood yıldızları” üzerine 6 yorum

  1. Johnny Depp bir de eşi Vanessa Paradis’in bir klibinde yer alıyordu ama evlilikleriyle ilgili dedikodular yüzünden bir türlü bulamıyorum!

Bir Cevap Yazın