Grafik edebiyat kanonu

Sabit Fikir bu yılın başlarında, Seven Stories Press‘in, “bütün Batı edebiyatının özetleneceği, Doğu edebiyatından da parçalar taşıyan, 1,344 sayfa ve 3 cilttik bir çizgi roman serisi” hazırlayacağını bildirmişti. Flavorwire’ın haberine göre, dizinin, Gılgamış Destanı, İlyada ve İlahi Komedya‘dan Don Quijote ve Tehlikeli İlişkiler‘e, Plato ve Shakespeare’in eserlerinden Rumi’nin şiirlerine kadar dünya edebiyatının başyapıtlarını içeren ilk cildi, The Graphic Canon (Grafik Kanon) adı altında yayımlanmış bulunuyor. Kronolojik bir sırayla devam edecek olan ikinci ve üçüncü ciltler de bu sonbaharda piyasaya sürülecek ve dizi David Foster Wallace’ın Infinite Jest‘iyle sona erecekmiş. İlk ciltteki çizgilerden bir seçkiyi aşağıda bulabilirsiniz (daha fazlası burada). Çizgi roman severler olarak bu projenin bizi çok heyecanlandırdığını söyleyebiliriz.

GÜNCELLEME (22 Kasım 2012): Heyecan verici bir haberimiz var. Kitabın ilk cildi, Grafik Kanon adıyla Kolektif Kitap’tan yayımlanmış bulunuyor! Yayınevi ikinci cildin Bahar 2013, üçüncü ve son cildin de Sonbahar 2013’te yayımlanacağını söylüyor. Kitap biraz tuzlu — internet üzerinden indirimli fiyatlar için Kitap Metre’ye bakabilirsiniz.

 

Cehennem, Dante Alighieri; uyarlama Hunt Emerson
Kral Lear, William Shakespeare; Ian Pollock
Beowulf; uyarlama Gareth Hinds
Tehlikeli İlişkiler, Choderlos de Laclos; uyarlama Molly Crabapple
Don Quijote, Miguel Cervantes; uyarlama Will Esiner

 

Website | + posts

Grafik edebiyat kanonu” üzerine 3 yorum

  1. Grafik Kanon’u TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki Kolektif Kitap standından, güzel bir indirimle edinebilirsiniz 🙂

    • Evet, Grafik Kanon şu an en uygun fiyata kitap fuarında satılmakta (bkz.). Biz biraz da haberle fuar sonrası karşılaşabilecek okurları göz önünde bulundurarak Kitap Metre’yi önerdik…

Bir Cevap Yazın