Tanışınız: Drinkify

Tanışınız: köşesinde sevdiğimiz farklı siteleri tanıtıyoruz. Şu ana kadar filmlerin renklerini sergileyenlerden, natürmortlardan ilhamını alan yemek tariflerine kadar kesişen alanlardan örnekler sunduk. Bu Tanışınız: köşesinde yine bu tür bir melez işle karşınızdayız.

Söylediklerine göre alkol dolu 24 saat içinde @leyink@han ve @flaneur tarafından Music Hack Day Boston 2011‘de kurulan Drinkify‘a (serbest çevirmek gerekirse İçecekleştir, denilebilir), “Ben bu müziği dinliyorum, bunun yanında ne içsem, hatta ne kadar içsem iyi gider?” diye soruyorsunuz. Çok basit bir format var, sadece grup ya da müzisyen adı yazıyorsunuz ve size içki söylüyor. İçki kokteyl olabiliyor, miktarlarıyla tarifini veriyor. Ya da çok doğrudan aşağıdaki Pink Floyd örneğinde görüldüğü gibi bir şişe şarap önerebiliyor.

Drinkify ayrıca dinlerken ne içsem diye peşine düştüğünüz grup ya da müzisyenin şarkılarını da bir yandan çalmaya başlıyor. İnsanı meraklandıran, normalde dinlemediği isimleri bile yazıp, “Peki buna ne demişler acaba?” diye hiç aklına gelmeyen isimleri birden aklına getirten bir site. Elbette partilerde çok işe yarayacak bir eğlence aracı da olabilir. Sadece kokteyl tarifleri için bile kullanılabilir, zira kokteylerde kullanılacak zeytin ya da ince kesilmiş havuç gibi süsleri de sağ olsunlar eklemişler.

 

Website | + posts

Tanışınız: Drinkify” üzerine 3 yorum

  1. […] şeyler içmek olduğundan, hepimize ilham vereceğine inanıyoruz. Kim bilir, belki de yakında dinlenilen müziğe içki eşleştiren Drinkfy‘ın edebi versiyonu çıkar. Ya da belki edebi müzik listeleri gibi edebi içki listeleri […]

Bir Cevap Yazın