Tanışınız: Notonlyistanbul

İnternette beğenerek takip ettiğimiz siteleri tanıttığımız Tanışınız: köşemizde yine bağımlılık yapıcı bir oluşumla karşı karşıyayız. Notonlyistanbul, kendini “şehir yaşamı için bir video rehberi” olarak tanımlıyor. Bizse kısaca “şahane ötesi bir site” demeyi yeğliyoruz. “Hakkımızda” sayfalarındaki açıklama şöyle:

notonlyistanbul¸ İstanbul’un özgün mağazalarını¸ restoranlarını¸ kişisel bakım noktalarını bölge bölge tarar; İstanbul severlere aradıklarını kolayca bulabilecekleri bir video rehberi sunar.

notonlyistanbul¸ aynı zamanda İstanbul’un kent kültürünü yaratacak ve gittikçe büyüyecek bir video arşivini oluşturur. İstanbul’u bloggerlarla¸ sanatçılarla¸ tasarımcılarla¸ müzisyenlerle¸ İstanbullularla gezer; sevdikleri mekanları¸ durakları filme alır¸ yayınlar.

Kısaca anlatmak gerekirse, hem Türkçe hem İngilizce yayınlanan sitede, mağaza, yeme & içme, sanat & kültür, hizmet & bakım, deneyim, hikâye, manzara ve şipşak olarak ayrılmış bölümlerde, farklı restoranları, dükkânları, kursları ve daha nice kuruluşu tanıtan kısa videolar bulunuyor. Bizzat o mekânlarda çekim yapılıyor, mekânın özelliği sahipleri tarafından açıklanıyor. Kısa ve öz olduğu için insan sıkılmadan birçok farklı videoyu seyredebiliyor, bu şekilde İstanbul’da yeni yerler keşfediyor. “Yeni bir kafe denemek istiyorum”,   “Güzel bir butik bulmak istiyorum” diyenlerin adresi notonlyistanbul. Ama bizce en şahanesi, “İstanbul’da nerede yüzük yapmayı öğrenebilirim?” “Acaba özel kovboy ayakkabısı yapan bir dükkân nereden bulabilirim?” “En iyi saat ustası kimdir?” gibi soruların cevabını barındırması…

Notonlyistanbul, manzara ve şipşak bölümleriyle de bünyesine renk katıyor. Manzara bölümünde klişe İstanbul görsellerini bir kenara bırakarak enginarlardan domateslere, Emek Sineması protestosundan Zincirlikuyu’daki akbil gişesine uzanıyor. Şipşak‘ta ise, takipçilerinden gelen İstanbul fotoğraflarına yer veriyor.

Kurucuları Deniz Gül ve Gizem Elçi olan sitenin web geliştirme ve uygulamalarını da Mustafa Ercan Zırh yapıyormuş (detaylı künye burada). Açıkçası isme biraz takıldık: Not only, “Yalnızca İstanbul değil” anlamında mı kullanılıyor, yoksa “İstanbul yalnızca birkaç yerden ibaret değil, koca bir dünya” anlamında mı, çözemedik. Her halükârda bu şahane video rehber umarız Türkiye’nin farklı şehirlerine de yayılır.

Website | + posts

Tanışınız: Notonlyistanbul” üzerine 3 yorum

  1. şu anda Türkiye’nin en özgün ve karakterli web sitesi kendileri… videolar o kadar kaliteli ve özenli çekilmiş ki ben nasıl bir bütçe ile çektiklerini çok merak ediyorum. bu kızlar’a helel olsun…

Bir Cevap Yazın