Günlük içecekler mikroskop altında

Bugünkü haberimizi Haftanın Eğlencesi yapıp yapmamayı çok düşündük, ama nihayetinde kimilerinin keyfini kaçırma ihtimali bulunduğundan “eğlence” başlığı altında yayımlamaktan kaçındık. Huzurlarınızda, sevilen içeceklerin mikroskop altındaki görüntüleri var. Flavorwire aracılığıyla ulaştığımız bu çalışma, fotoğrafçı William LeGoullon‘un Fingerprints of Drinkable Culture (İçilebilen Kültürün Parmakizi) dizisinden. LeGoullon,

dünyada insanlar tarafından yapılmış en çok tüketilen beş içeceği bilimsel numune gibi kabul edip, mikroskop altında fotoğraflarını çekmeden önce her sıvı örneğinin kurumasını bekliyor. Ortaya çıkan görseller, içilebilen kültürün parmakizlerini, bir sanat tüketimi hareketi olarak analiz etme imkânı tanıyor.

Fotoğraflar bize bir başka “numune” çalışmasını, “Numune kutularındaki portreler“i hatırlatıyor. LeGoullon da, Michael Mapes gibi bilimsel bir aracı asıl işlevinin dışında bir amaç için kullanarak ortaya son derece rahatsız edici sayılabilecek görüntüler çıkartıyor. Özellikle kolanın baloncuklu ve biranın damarlı görünümleri ilgimizi çekti. Sıradan içeceklerin sıra dışı ham halleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Kahve

Çay

 

Şarap

 

Kola

 

Bira
Website | + posts

Günlük içecekler mikroskop altında” üzerine 3 yorum

  1. Doğrusu olumsuz ya da mide kaldırıcı bir izlenim bırakmadı bende. Psikiyatristlerin hastalara gösterip “ne düşünüyorsun” diye sorduğu tuhaf resimlerden birisi zannedebilirdim ne olduklarını bilmesem…

  2. şaraba bayıldım. içmeye devam etmeye teşvik edici bir duygu yarattı bende. kesinlikle keyif kaçırıcı bir tarafı olmadığı gibi, yemek-sanat ilişkisi üzerine daha fazla şey yazılsa çizilse diye de içlendim. efkara da zaten şarap yakışır diyorum!

  3. İçlerinde yüksek dozlarda tükettiğim bir kahve var, o da resmen küfe benziyor. Diğerlerinin tadını çıkarmamı engelledi açıkçası.

Bir Cevap Yazın