Haftadan Kalanlar // 16-22 Temmuz 2012

Koltukname’de yeni bir bölümle karşınızdayız: Haftadan Kalanlar. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşacağız.

The Dark Knight Rises‘ı sabırsızlıkla beklerken, memlekette geç vizyona girmesinin sancılarını çekiyoruz: Her yer spoiler dolu! Ama tamamen ilgisiz kalmak da olmaz. Bu yüzden huzurlarınızda yılın en geyik şakası.
* Neden pantolon giydiğimizi hiç merak etmiş miydiniz? Meğer ata binebilmek içinmiş.
* Televizyonda futbolcu transferlerinin haberlerinin döndüğü şu yaz günlerinde, Alkışlarla Yaşıyorum geçmişe bir yolculuk yapıp tarihin en onursuz golünü anmış.
* Farklı kitap formatlarına doyamıyorum fakat hepsini de alamıyorum derseniz pek muzur neşriyat, Victoria Çağı’na özgü bir pop-up kitabı Brain Pickings hareketlendirmiş.
* Pop-up‘larla eğlendikten sonra düzyazı kitabınıza geri dönerken en ideal kitap okuma pozisyonunu bir türlü bulamadıysanız, şu videoya bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
* Kitabı bir kenara bırakıp tekrar bilgisayar başına geçtikten sonra da, Kim Kardashian’ın tweet‘lerini Søren Kierkegaard’dan alıntılarla birleştiren @KimKierkegaardashian hesabını mutlaka bir karıştırın.

Mutfakta aklımıza düşenler:

* Vişne, kiraz gibi meyvelerin en şahane zamanları… Likör vakti geldi dedik ve süssüz ama çok pratik bir siteyi arşivlerden çıkardık. Likörle ilgili akla gelen ne varsa burada.
* Patlıcan, fasulye, kabak gibi sebzelerin de en şahane zamanları… Kışın fasulye turşusu kavurması yemek istiyorsanız ve daha nice kavanozlara sığdırılabilen ev yapımı ürün için Food in Jars‘a uğrayın deriz. Ben Türkçe okuyacağım, blog değil kitap okuyacağım derseniz, Hayy Kitap’tan çıkan Turşu kitabı, çok pratik tariflerle dolu ve memleketin turşu dünyasına iyi bir giriş niteliğinde.
* Son olarak hava çok sıcak ancak soğuk yemek yerim derseniz, o zaman da size domateslerin en güzelinden gazpacho yapın deriz. Her zamanki gibi muhteşem fotoğraflarıyla Canelle et Vanille’den karpuz, domates ve bademli gazpacho tarifi. 

 

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 16-22 Temmuz 2012” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın