Haftadan Kalanlar // 23-29 Temmuz

Koltukname’de yeni bir bölümle karşınızdayız: Haftadan Kalanlar. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşacağız.

* “Anne pornosu” olarak tabir edilen Fifty Shades of Grey üçlemesi Amerika’da ve dünya çapında okunma rekorları kırınca, bu furyadan nasıl yararlanırız kaygısına düşen Total-E-Bound Publishing, Jane Austen’ın klasik romanlarının erotik versiyonlarını yayımlamış.
* İstanbul’daki konserinde seyircilerinin yüreğini iyice hoplatan Morrissey’in mektuplarını mı merak ediyorsunuz? Sanatçının eski bir mektup arkadaşı, bazı yazışmalarını fotokopileyerek isteyene gönderiyormuş!
* Siz de bir vakittir özellikle belirli alanlardaki sosyal bilim kitaplarını elinize alıp alıp bırakıp, ağır ve okunmaz dille yazılmış, kafa açıcı değil kafa yorucu olan kuramlarla boğuştuysanız, Emrah Göker’in çevirdiği Clair Potter yazısını bir okuyun. Yalnız değilim diye düşünecek, ferahlayacaksınız.
* Olimpiyatlar bu hafta başlarken Agos geçen yüzyıldan kalan bir haberi gündeme getirmiş. Bebek Babıali arası koşan Robert Kolej’de okuyan, bir gazete bayiinin oğlu olan Vahram Papazyan’ın ve Mıgırdıç Mıgıryan’ın Osmanlı İmparatorluğu adına İsveç’teki 1912 Olimpiyatları’na katılışlarının kapsamlı öyküsünü burada bulabilirsiniz.
* Bu hafta Koltukname olarak heyecanla beklediğimiz Kara Şövalye Yükseliyor‘un Christopher Nolan’ın son Batman filmi olacağı açıklanmıştı. Başarılı yönetmenin seriye bir mektupla veda ettiğini öğrendik.

Mutfakta aklımıza düşenler:

* Domateslerin tam zamanı. Geçen haftaki konserve meselesinden bunaldıysanız, hızlı bir salataya buyrun.
* Olimpiyatları seyrederken atıştıracağım her şeyi ben yapayım, mısırı da patlayım, krakeri de pişireyim, hızlı soslar hazırlayayım, içkiler karıştırayım dersenizi food 52 atıştırmalık dosyası hazırlamış.
* Bunu da şaşkınlıklar için de paylaşıyoruz. Yine food 52’de gördük. Kurabiye hamurundan yenebilen kahve fincanı yapılmış ve evet, içinde kahve tutuyora benziyor.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 23-29 Temmuz” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın