Haftadan Kalanlar // 6-12 Ağustos 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşacağız.

* Pek sevdiğimiz Alkışlarla Yaşıyorum, Baba filminin oyuncu seçmeleri videosuna yer vermiş. Meğer filmde Al Pacino’yu oynatabilmek için Coppola’nın epey bir direnç göstermesi gerekmiş.
* Merakla beklenen Muhteşem Gatsby filminin vizyona girme tarihinin Aralık 2012’den Yaz 2013’e ertelendiğini öğrendik. Stüdyo “Filmin olabildiğince geniş bir kitleye ulaşabilmesini istiyoruz” tarzında bir açıklama yapsa da, Huffington Post olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı için bunun yalnızca filmin kötü olduğu anlamına gelebileceğini söylüyor.
* Özellikle kazanılan son madalyalardan sonra Olimpiyatlarla ilgili epey yazı dönmeye başladı. Siz siz olun, Yüksel Aytuğ’nun kaleme aldığı iğrençlikleri bir tarafa koyup (neyse ki kendisi uluslararası çapta tepki toplamayı başardı) Tanıl Bora’nın Radikal‘daki yazısına yoğunlaşın. Bora, sporla sanatın, özellikle de şiirin ilişkisine değiniyor ve 1948 Olimpiyatları’na kadar sanat müsabakaları yapıldığına dikkat çekiyor.
* Yaz kitapları da nedir, yazının mevsimi mi olur, ben böyle listelere itibar etmem diyenlerdenseniz, size alternatif liste: The Millions, Zor Kitaplar Listesi yapıyor. Publisher’s Weekly‘ye de zorun zoru 10 kitaplık ayrı bir liste yapmışlar. Listede Jonathan Swift ve Hegel’in bir arada durması bile ilginizi çekebilir.

 

Mutfakta Aklımıza Düşenler

 

* Dondurma makinanız varsa, bu tarife bir bakın deriz. Biz pazar günü rehaveti içerisinde denemeyi umuyoruz. Naneli çikolatalı dondurulmuş yoğurt. İçinde şeker yerine bal var. Krema ve süt yerine de yoğurt.
* Domatesler her hafta aklımıza düşüyor, aklımızdan hiç gitmiyor. Pazarlara uğrayanlar yeşil domatesleri görmüşlerdir. Bunlarla ne yapılır sorusunun bir cevabı da turta. Yeşil domatesli turta tarifi Honey&Jam’den geliyor. En genç yemek blog‘u yazarlarından biri Honey&Jam aynı zamanda da profesyonel fotoğrafçılık yapıyor. Zaten günümüzde bu iki alan ele ele gidiyor.
Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 6-12 Ağustos 2012” üzerine 4 yorum

Bir Cevap Yazın