Haftadan Kalanlar // 3-9 Eylül 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşacağız.

* Türkiye’de ne yazık ki yalnızca korsan kitap değil, aynı zamanda korsan çeviri sıkıntısı yaşanmakta. Yayıncılar Birliği ve sektörün diğer önde gelenlerinin bildiğimiz kadarıyla çözüm bulmak için pek fazla uğraşmadığı bu sorunun örnekli bir açıklamasına, çevirmen Yiğit Yavuz’un blog‘undan ulaşılabilinir. Yavuz gerçekten de önemli bir meseleye, son derece usturuplu bir dille değinmiş.
* Amerika’da seçim dönemi yaklaşırken, Obama-Romney tartışması kızışıyor. Obama’nın seçildikten sonra vaatlerini yerine getirmediğinden şikâyet edenler çok; yine de demokratler haliyle Romney gelirse durumun daha da kötüye gideceği görüşünde. Jon Stewart‘ın The Daily Show‘u, Larry David‘in anlatıcılığını yaptığı bir videoyla “Az kötü çok kötüden daha iyidir,” diyor ve Amerikalılara hatırlatıyor: “Çok daha kötü olabilirdi!
* Dizüstü bilgisayarlar ve akıllı cep telefonlarından sonra hayatın vazgeçilmezi olmaya iddialı tabletler, yalnızca kitap değil, gazetelerden dergilere, blog‘lardan akademik makalelere, okunabilecek her türlü mecmuayı okumak için bire bir. Ne yazık ki uyumadan önce iki saat boyunca maruz kalınan tablet ışığının vücuttaki melatonin dengesiyle oynayarak uyku düzenini bozduğu ortaya çıkmış. Aman dikkat, diyelim, uyumadan birkaç saat önce elektronik oyuncaklarınızı kaldırın, yatakta keyif yapmak için de matbu kitaptan şaşmayın.
* Ama görünüşe göre Mısırlılar için bu hiç de kolay bir iş değil. Global Voices‘ın haberine göre, Mısır İçişleri Bakanlığı, İskenderiye’deki Danyal Peygamber Sokağı’nda bulunan tarihi sahafları dün şafak vaktinde tabiri caizse talan etmiş. Fotoğraflar ve Mısırlıların tepkileri burada.
 

 

Website | + posts

Bir Cevap Yazın