Haftadan Kalanlar // 17-23 Eylül 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşacağız.

* Bu kadar kitap, yayınevi, çeviri konuşurken kitapçılardan yeteri kadar bahsetmiyoruz aslında. Kitapçılarla ilgili çok farklı bir açıdan bir bakış için kitapçıda flört etmek başlıklı şu yazıya bakabilirsiniz. Tam bir Amerikan üslubuyla yedi kuralı bile belirlenmiş bu işin. Ne kadar bizim kitapçılara ya da bizim buralar uyar onu tartışabiliriz.
* Kitapla ilgili sık değinemediğimiz bir başka konu da edebiyat etkinlikleri. İstanbul’un (ve bu yıl Ankara, İzmir ve Hatay’ın da) edebiyat festivali İTEF yaklaşırken gideceğimiz etkinlikleri belirlemeye çalışıyoruz. Juan Gabriel Vásquez ile Etgar Keret kaçırmayacağımız yazarlardan. Vásquez’in son kitabı Süleyman Doğru’nun şahane çevirisiyle burada, Keret’in yeni ama eski öyküleri ise Avi Pardo’nun şahane çevirisiyle burada.
* 32. haftanın Haftadan Kalanlar köşesinde Muhteşem Gatsby filminin vizyon tarihinin sürpriz bir kararla ertelendiğini duyurmuştuk. Huffington Post‘tan aldığımız bilgiye göre, vizyon tarihi Mayıs 2013 olarak kesinleşmiş. Neden ertelendiğine dair yeni bir açıklama yok. Hollywood’un uyarlama çılgınlığına kapıldığı bu günlerde kitaplardan şaşmak istemeyenler buraya ya da buraya buyurabilirler.

Mutfakta Aklımıza Düşenler

* Birimizin doğum günü olsaydı bu pastayı yapardık. Fırına girmiş elma ve baharatlarla krem peynirden kremasıyla hem farklı hem de doğum gününün gereklerinden uzaklaşmamış. Yapan olursa lütfen haber versin.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 17-23 Eylül 2012” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın