Haftadan Kalanlar // 1-7 Ekim 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Etgar Keret kitaplarımızı imzalarken.

* Geçen hafta İTEF haftasıydı. Koltukname olarak etkinliklere katılmakla kalmayıp, bir de röportaj gerçekleştirdik. Bu ayki yeni konuk yazarımız, Aykut Ertuğrul, bizler için Etgar Keret’le görüştü. Haber çok yakında sayfalarımızda yer alacak, bu sırada Ertuğrul’un Keret görüşünü merak edenler, Nimrod Çıldırışları hakkında Sabit Fikir‘e yazdığı inceleme yazısına bir göz atabilirler.

* Junot Díaz, bu yıl John D. ve Catherine T. MacArthur Vakfı’nın 500 bin dolarlık “deha bursu”nun sahiplerinden biri olmuş. Sırf yazmaya devam edebilsin diye… Eh, bize de ancak okumak düşer.

* Bu Haftadan Kalanlar bölümümüzde edebiyat ağırlığını sürdürüyor. Fark ettiniz mi bilemiyoruz, ama bu hafta Amerika’da Yasaklı Kitaplar Haftası’ydı. Düzenlenen çeşitli etkinliklerden favorimiz, John Waters’ın San Francisco’daki bağımsız kitapçı, City Lights’ta D. H. Lawrence’ın Lady Chatterley’in Sevgilisi‘nden, Grinin Elli Tonu‘nun kahramanlarının bile yüzünü kızartacak bir bölüm okuması.

* Kâğıt İnsanlar‘ı gördünüz mü? Salvador Plascencia’nın, kâğıdın sınırlarını zorlayan kitabı bu ay Begüm Güzel çevirisiyle Siren Yayınları’ndan çıktı. Flavorwire, kâğıdın şerefine, benzer şekilde sayfada oyunlar oynayan kitapların bir listesini çıkartmış. Bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Kâğıt İnsanlar‘dan da edinmeyi unutmayın!

 

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 1-7 Ekim 2012” üzerine 4 yorum

  1. Flavorwire listesindeki kitapların hepsi heyecan uyandırıyor, fakat çoğunun Türkçe’ye çevrilmeyeceği bir gerçek. Daha Sendak’ın hiç bir kitabı Türkçe’de yokken (Canavarlar Ülkesinin Kralı 1985’te basılmış ama şu an bulmak bir mucize) Judith Schalansky, Mark Z. Danielewski ya da Nick Bantock’un kitapları biraz zor.

    • Foer’in yayıncısı olan Siren blog’larında yazarın bu kitabının Türkçede basılmasının matbaa teknolojisi açısından henüz mümkün olmadığını söylemişti. Yine de Kâğıt İnsanlar çıktığına göre belki birileri Danielewski’nin House of Leaves’ini de basma cesareti gösterebilir… diye umuyoruz en azından…

Bir Cevap Yazın