Haftadan Kalanlar // 28 Ekim-4 Kasım 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. 

* Kurt Vonnegut’ı daha önce bu sayfalara taşımıştık. Bu sefer Huffington Post‘ta gördüğümüz, eşine yazdığı bir mektubu paylaşıyoruz. Yeni bir şehre taşınan ve eşini özleyen Vonnegut bir yandan da yeni arkadaşlıklar kurmakta zorlandığını anlatıyor. Yerleştiği evi anlattığı cümlelere bayıldık: “Daire her gün daha fazla hoşuma gidiyor. Düşündüğümden daha dostane – hoş, yumuşak bir eski ayakkabı gibi. İçinde iyi çalışıyorum.”

* Yeni Yıldız Savaşları yoldaymış, zira George Lucas kendi şirketini Disney’ye satmış. Nasıl olur diye şaşıranlardansınız ya da bu iş buraya gidiyordu diyorsanız Financial Times‘ın Lucas profili ilginizi çekecek. Lucas emekli olurken, filmi kim çekecek bu hâlâ bilinmiyor. Hikâye daha önce perdeye yansımamış bir hikâye olacakmış.

* Meğerse Jean Paul Sartre helva severmiş. Yazarken zorlandığımız bu cümleyi pek sevdiğimiz blog‘lardan Paper and Salt‘ta okuduk. Bir kutuyu helvayı öğle yemeğinde yiyebiliyormuş ve hatta mektuplarında kitaplar geldi ama helva gelmedi, nasıl olur, diye sorabiliyormuş. Yazarların takıntıları olması elbette tanıdık fakat bu yine de şaşırtıcı.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 28 Ekim-4 Kasım 2012” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın