Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’ndaki yayınevi indirimleri

31. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı son hızıyla devam ediyor. Geçen yıllarda sık sık gündeme gelen uzaklık tartışmaları, özellikle de metrobüsün Tüyap’a kadar gitmesiyle bu yıl dinmiş görünüyor. Metrobüsle trafik derdi olmasa da, metrobüsün kendi çilesi var — biz yine de buradan Taksim’de yer alacak bir kitap fuarının hayalini kurduğumuzu belirtelim.

Bir yandan mesafe şikâyetleri azalırken, diğer yandan indirim yetersizliğinin gitgide daha fazla insanın dikkatini çektiğini görüyoruz (örnek ve örnek). Tüm kitap eklerinde boy boy stand numaraları, etkinlik programları yer alırken hangi yayınevinin ne kadar indirim yaptığının hiçbir yerde kayıtlı olmaması büyük bir eksiklik. Biz de geçen yıl fuardan kitap almaktansa, sonra daha ucuza alınacak kitapları not düşen okurlar olarak, bu yılki fuar ziyaretimizde sizlere bir yayınevi indirim listesi hazırladık.

Ne yazık ki bu, tam bir liste olmaktan çok uzakta. Nitekim Tüyap’ın basın bültenine göre, fuarda 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yer alıyor. Biz ancak, dolaşabildiğimiz iki salonda, olabildiğince çok yayınevinin indirimini kaydetmeye çalıştık. Listeyi tamamlayıcı bilgilerinizi Twitter ya da Facebook hesabımıza gönderebilir, yahut yazının sonunda yorumlara ekleyebilirsiniz.

Agora Kitaplığı – %30
Alef Yayınevi – %25 (Dedalus da burada satılıyor)
Alfa Yayınları – %25
Anahtar Kitaplar Yayınevi – %40
April Yayıncılık – %40
Ayrıntı Yayınları – %25
Bilgi Yayınevi – %20
Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi – %40
Can Yayınları – %20
Dergâh Yayınları – %25 (Okur Kitaplığı da burada satılıyor)
Doğan Kitap – %20
Domingo Yayınları – %30 (3 kitap 35 TL)
Dost Kitabevi – %20
E Yayınları – %40
Everest Yayınları – %25
Gerekli Şeyler – %30-50
Hayykitap – %30
İletişim Yayınları – %20
İmge Kitabevi Yayınları – %20 (6 taksit)
İnkilâp Kitabevi – %20
İthaki Yayınları – %25 (Poe’lar, Dickens ve Joseph Heller %50)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları – %30
İş Bankası Kültür Yayınları – %25
Kabalcı Yayınları – %50
Kapı Yayınları – %25
Kırmızı Kedi Yayınevi – %30
Kolektif Kitap – %30
Metis Yayınları – %20
Nesin Yayınevi – %25
Notos Yayınları – %30
NTV Yayınları – %25
Oğlak Yayınları – %30
Ötüken Yayınları – %30
Özgür Yayınları – %20
Pegasus Yayınları – %25
Remzi Kitabevi – %20
Sel Yayıncılık – %30
Siren Yayınları – %25
Sol Yayınları – %50 [Bilgi için Kediler ve Kitaplar‘dan Çavlan‘a teşekkürler.]
Tarih Vakfı Yayınları – %30-50
Timaş Yayınları – %25
Yapı Kredi Yayınları – %25
YEM Yayınları – %30
Yordam Kitap – %30 (Kapital %50)

Tüyap’la ilgili genel gözlemlerimizi bu hafta sonu Pazar Yorumu köşemizde paylaşacağız. Ama burada şunu söyleyebiliriz: İdefix’in 23 Kasım-23 Aralık arası sürecek Sanal Kitap Fuarı’nda indirimler %30-70 arasında olacak. Haricinde Kitap Yurdu tüm yıl boyunca birçok kitabı %30 indirimle satıyor. Benzer bir şekilde dağıtımcılar ve yayınevleri ofislerinde %25-30 arası indirim yapıyorlar. Yani fuar indirimleri genel olarak oldukça yetersiz.

Elbette başka hiçbir yerde onca kitabı bir arada göremeyecek olan kitap severler için fuar yine de eşsiz!

Website | + posts

Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’ndaki yayınevi indirimleri” üzerine 9 yorum

  1. İzmir’den bahsedeyim;
    Bazı yayınevleri yoktu geçen sene burada olanlardan, Can ve Doğan’dan hiç hazzetmem. Zaten az indirim yapıyorlar toplu alınca bile düşmüyorlar. Ayrıntıyı severim. Sel en sevdiklerim arasında. O kadar güleryüzlüydüler ki hiç bırakasım gelmemişti. Yapı Kredi zaten kendi şubesindeki çalışanlarıyla sıkı fıkıyız, orada da indirim var, fuarda da epey iyiler. İthaki öğrenci dostudur ve kitapseversever diyelim, güzel indirim yaparlar. İletişim de az yapıyor ama, azıcık dil dökünce yapıyorlar bir şeyler.
    Unutmayın; her şey retorikle ilgilidir.
    Ethos, pahtos, logos!

    Manga severler için; Gerekli Şeyler Tüyap’ta %50ye varan indirimler yazmış. Alınacak çok manga var, yaparlar bir şeyler. İzmir’e bekliyoruz kendilerini. Yaşınıza bakmayın, manga almaya gidin.
    Sorarlarsa Gintoki gibi cevap verirsiniz!
    “Bir adamın yüreği her zaman delikanlıdır!”

    • İzmir’den bahsetmeniz ne güzel oldu, elinize sağlık. Gönül isterdi ki Tüyap’ın tüm kitap fuarlarını gezebilelim. Özellikle Diyarbakır’ı merak etmekteyiz — hangi yayınevleri var, okurlar ne kadar ilgi gösteriyor, vb.

      Toplu alımlarda fazla indirim konusuna da genel gözlemlerimizi yazarken değinmeyi düşünüyoruz. Büyük yayınevlerinin mühim eksikliklerinden…

    • Yazının son paragrafında belirttiğimiz gibi, fuarda toplam 600 yayınevi bulunduğundan herkesin indirim oranını yazmamız mümkün değildi. Pegasus Yayınları da ne yazık ki atladıklarımız arasında.

Bir Cevap Yazın