Haftadan Kalanlar // 26 Kasım-1 Aralık 2012

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

dna_1* 18. Gezici Festival dün başladı! Festival, 30 Kasım-6 Aralık arasında Ankara’da, 7-10 Aralık’taysa Sinop’ta sinemaseverlerle buluşacak. Otuz altısı kısa metraj olmak üzere toplam altmış beş film gösterilecek festivalde. Filmler ve gösterimler hakkında daha fazla bilgi için festival ana sayfasına uğrayabilirsiniz.

* Bu yıl yeni bir ödül töreniyle karşı karşıyayız: 1. Ölüdeniz Öykü Ödülleri. Yarışma, Türkiye genelinde on sekiz yaşından büyükler ve Fethiye ilköğretim-lise öğrencileri arasında olmak üzere iki farklı kategoride yapılacakmış. Kazanan öykü dosyası kitap olarak basılacakmış. Kendilerine hoş geldin diyoruz.

* Ödül demişken, bir süredir duyuramadık ama National Book Ödülü’nün sahibi açıklandı (adaylar buradan). Louise Erdrich, The Round House. Yazarın kitapları daha önce Telos ve Literatür’den çıktı; bakalım bu son romanı kim yayımlayacak…

* Son olarak, bir bilim haberi. DNA ilk kez bir elektron mikroskopta görüntülenmiş. Bundan önce gördüğümüz tüm DNA görselleri, X-ray kristalografisinin bir ürünüymüş — kristalleştirilmiş DNA’ya X-ray ışınları gönderip, geri yansıyan ışınlardan bir görsel oluşturuluyormuş. Neticede DNA’nın bir mikroskopla görüntülenmesi çok daha güvenli bir yöntem olduğu söyleniyor. Merak edenler sonuçlara buradan göz atabilirler.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın