Depoların Amazon’u

Amazon depo 10

İnternet devi Amazon’un bir iki yıl içinde Türkiye’de de açılacağı haberi 2012’de yayılmıştı. Koltukname’de az biraz değinmiştik: Amazon son yıllarda yalnızca satış politikalarıyla değil, bizzat yayıncılık yaparak da dünya devlerini tabiri caizse kışkırtıyor. (Konuyla ilgili İngilizce haberleri buradan takip edebilirsiniz.) Amazon.com.tr’nin Türkiye’deki yayın piyasasını, kitapçıların yanı sıra dağıtımcı ve yayıncıları da nasıl etkileyeceği merak konusu. Nitekim yalnızca internet üzerinden kitap satan bir başka şirket olarak kalmayacağı aşikâr. Türkiye’nin en büyük online alışveriş dükkânlarından İdefix’in 2012’nin son günlerinde Doğan Online’a satılması da bu konudaki teorileri renklendiriyor.

Amazon’un gerçekten ne kadar büyük olduğunu merak edenler için internet devinin deposunun resimlerini paylaşıyoruz. Karşılaştırma yapmak isteyenlerse en altta İdefix’in dağıtım ağı olan Prefix’in tanıtım videosuna göz atabilirler. (Sirenin Sesi aracılığıyla.)

Amazon depo 11

Amazon depo 1

Amazon depo 2

Amazon depo 3

Amazon depo 4

Amazon depo 5

Amazon depo 6

Amazon depo 7

Amazon depo 8

Amazon depo 9

 

——

Website | + posts

Depoların Amazon’u” üzerine 4 yorum

  1. ilk kez geçenlerde alışveriş yaptım california üzerinde bi satıcı hâlâ bekliyorum 15 gün oldu neredeyse. 11 şubat’a kadar elimde olur diyolar. bekle anam babam bekle. 🙂

Bir Cevap Yazın