Haftanın Eğlencesi: 85 yıllık Oscar’ın en iyi filmleri ve sürpriz röportajlar

24 Şubat, yani önümüzdeki pazar günü 85. Akademi Ödülleri, namı diğer Oscar’lar sahiplerini bulacak. Umut Işığım filminden Jennnifer Lawrence En İyi Kadın Oyuncu, Lincoln‘dan Daniel Day-Lewis En İyi Erkek Oyuncu, Argo da En İyi Film için favoriler arasında.

Oscar heyecanı artarken her yerde ödüllerle ve adaylarla ilgili haberler, reklamlar, vb. görüyoruz. Aralarında en çok hoşumuza gideni Bakınız‘ın Facebook sayfasında gördüğümüz bu afiş. Oscar’ın 85 yıllık tarihi boyunca En İyi Film Ödülü’nü kapan filmler, Oscar heykelciğinin üstünde gösterilmiş. Bakalım kaçını tanıyabileceksiniz. Bulamadıklarınız için IMDb’nin Oscar sayfasında geçmiş yıllara göz atabilirsiniz. (Resmi büyütmek için üstüne tıklamanız yeterli.)

oscar

Will Ferrell ve ekibinin çalışması olan Funny or Die‘ın takipçileri, Zach Galifianakis‘in “Between Two Ferns” (İki Eğreltiotunun Arasında) adlı şaka programını bilecektir. Galifianakis’in ünlü konuklarına rahatsız edici sorular sorduğu, kimi zaman aynı derecede rahatsız edici yanıtlar, kimi zamanlarsa şiddetli tepkiler aldığı program Oscar Özel bölümlerini yayınladı! İki bölümden oluşan Oscar Özel programına, sarhoş bir Anne Hathaway, ishalden bahseden bir Naomi Watts ve kavgacı bir Bradley Cooper damgasını vuruyor.

Birinci bölüm için buraya, ikinci bölüm içinse buraya buyurabilirsiniz. (Vulture aracılığıyla.)

Website | + posts

Haftanın Eğlencesi: 85 yıllık Oscar’ın en iyi filmleri ve sürpriz röportajlar” üzerine 2 yorum

  1. Lego bulmacasına benzedi bu da 🙂 Tarih sırasına göre ilk bulduğum Hamlet oldu, sonra West Side Story ve Lawrence of Arabia (ortalığı birbirine katan casuslarını bile kahraman ilan edip epik filmler çekmiyorlar mı, gıcık oluyorum ya neyse). Bazıları çok belirgin (Titanic gibi) ama bazılarında filmi izlemiş olup ana karakterlerle ilgili bazı ayrıntıları hatırlıyor olmak gerekiyor. Güzel çalışma olmuş yine de, eğlenceli bir bilgi sınaması 🙂

    • Kendimi çok kötü hissettim şimdi, ben Titanik‘i bilememiştim! 🙂

      Ben de en eski Gone with the Wind‘i bilebildim. Son yıllar biraz daha kolaydı tabii, filmler hafızada taze olduğu için.

Bir Cevap Yazın