Haftadan Kalanlar // 4-10 Mart 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* Haftanın başında, Thomas Pynchon’ın nihayet Türkçede yayımlanacağını duyurduk. Bu haber üzerine Twitter’da aldığımız duyumlara göre, Tom McCarthy’nin C‘si Kaya Genç çevirisiyle Notos Kitap’tanRemainder‘ı da Jaguar Yayınları’ndan çıkacak. Anlaşılan dünya edebiyatı konusunda Türkçe okurlarını heyecanlı bir yıl bekliyor.

* 2012’nin öne çıkan çeviri kitaplarından biri de Ulysses‘in Armağan Ekici çevirisiydi. Ekici, kitabın çeviri süreciyle ilgili açıklayıcı bir yazı yazmış. Kitabı okuyan okumayan herkese tavsiye ediyoruz bu aydınlatıcı yazıyı, kaçırılmamalı.

* Radiohead’in solisti Thom Yorke’un yeni klibindeki dans hareketleri epey tartışıldı. Dalga geçenleri kınıyor, Yorke gibi dans etmek isteyenleri bu rehbere yönlendirebilmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

* İki hafta önce BüyükKeyif’le keyifli bir telefon görüşmesi yapmıştık. Bu “yavaş yaşama kılavuzu”, bu hafta sevgili konuk yazarlarımızdan, Ankara’nın en fiyakalı e-dergisi, Zezine’le görüşmüş.

* Bir BüyükKeyif paylaşımı daha: Sitenin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı dosyaya biz de minik bir katkıda bulunduk. İşte, “Rakı masası için 10 mükemmel şarkı“.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 4-10 Mart 2013” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın