Haftadan Kalanlar // 18-24 Mart 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* Notlarımız bu hafta dolu dolu! İlk olarak, Explore’da gördüğümüz bu mektubu paylaşmak istiyoruz. Bir baba, ailesine açılmaya çalışan eşcinsel oğluna, buna hiç gerek olmadığını söylüyor. “Altı yaşından beri biliyorum eşcinsel olduğunu, doğduğun günden beri seviyorum seni,” diyen adam yılın babası seçilmeye aday.

* Çalışmaları severek takip ettiğimiz Jimmy Fallon, okunmaması gereken kitaplar listesi hazırlamış. Bu kitapların kapaklarını internette daha önce de görmüştük ama hepsinin bir arada toplanması hoş olmuş. Büyük Gemilerden Kaçınmanın Yolları, Beyaz Kadınlarla Nasıl Flörtleşilir, Ormanda Sıçmanın Yolları, bunların en acayiplerinden. Bu sırada Fallon’ın Jay Leno’nun yerine geçeceği, dahası, The Daily Show’un yıllar sonra Los Angeles’tan New York’a geri taşınacağı dedikodusunu duymuş muydunuz?

* Televizyon dizilerine yeni bir soluk katan Sherlock‘un üçüncü sezonuyla ilgili haberler gelmeye başladı bile. Çekimlere ne zaman başlanacağı bilinmiyor ama ilk bölüm, Sherlock’u ölümden döndüren “The Adventure of the Empty House” öyküsünden uyarlanacak.

* Labirent Yayınları dikkatinizi çekti mi? Çekmediyse, hemen incelemeye başlayın deriz. Polisiye edebiyat basan yayınevi, Türkçeye ilk defa çevrilen polisiye klasikleri ve külliyatlara verdiği önemle gözümüze çarptı. G. K. Chesterton ve Robert Louise Stevenson kitaplarından oluşan katalogları burada.

* Geçtiğimiz hafta Veronica Mars filminin çekileceğini müjdelemiştik. Vulture, haberin şerefine, diziye konuk olan “eskiden ünsüz, artık ünlü” oyuncuların listesini çıkartmış.

* Son olarak, BüyükKeyif’ten bir garip ithaf. Her ithaf romantik olacak değil ya, bazılarının da dürüst olması gerekiyor.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın