Haftadan Kalanlar // 29 Temmuz-4 Ağustos 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* Charles Dickens’ın kedisini çok sevdiğini biliyor muydunuz? Peki ya Dickens’ın kedisini, kedi öldükten sonra patisinden bir mektup açacağı yapacak kadar çok sevdiğini biliyor muydunuz?

* Bir J. D. Salinger belgeseli yolda. Yakın zamanda fragmanı yayınlanan Salinger‘ın, IMDb sayfasına göre Edward Norton’dan Danny DeVito’ya, bir yıldızlar geçidi olması da ayrıca ilginç. Acaba Salinger hiç röportaj vermediği, fotoğraf çektirtmediği, ortalıklarda görünmediği için yapımcılar ne yapacaklarını şaşırarak Hollywood’a mı yöneldi, yoksa bir bildikleri var mıydı? İzleyip göreceğiz.

* Malum, geçtiğimiz hafta Kate Middleton İngiltere’nin gelecek kralını doğurdu. The Guardian gibi sitelerde başka herhangi bir habere ulaşmak imkânsızlaştı. Peki bu heyecanın arkasında ne yatıyor? 400 milyon dolarlık ekonomik hareketlilik.

* Yeni bir dergi geliyor: Monograf. Kendi deyimiyle, “ilk sayısında edebiyat ve iktidar ilişkisini, siyasi gücün ötesinde, tarih boyunca etkileşim içine giren kültürlerin, toplumsal hayata yön veren inanç sistemlerinin, düşünce hareketlerinin etkileri üzerinden değerlendirmeyi amaçlıyor”. Dergiye yazmak isterseniz, “özgür ve özgün fikirlere dayalı metinleri”nizi 15 Ekim’e kadar info@monografjournal.com adresine gönderebilirsiniz. Daha fazla bilgi için internet siteleri burada.

* İnternet sitesi demişken, Norgunk yayınevinin, uzun zamandır yalnızca neon bir ışıkla donatılmış internet sitesi nihayet yayına girmiş bulunuyor. Tıpkı yayınevinin kapakları gibi sade ve şık bir site olmuş. Onlar da biz de güle güle kullanalım.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 29 Temmuz-4 Ağustos 2013” üzerine bir yorum

  1. kedinin patisini yanında taşımak…
    bana pek hoş gelmedi sevgili dickens!

    norgunk’un sitesi güzelmiş hakikaten.
    aldım takibe, teşekkürler.

    salinger belgeseline gelince…
    ben pek umutlu değilim bakalım.
    ama merak ediyoruz elbet izleyeceğiz.

Bir Cevap Yazın