İstanbul’da Roger Waters fırtınası

IMG_1415 copy

Dün İstanbul’dan bir Roger Waters fırtınası esti geçti. Efsanevi The Wall turnesi kapsamında Türkiye’ye gelen Waters, Gezi’de hayatını kaybedenleri de andı.

Konserin ilk yarısı boyunca duvar örüldü, örüldü, nihayet tamamlandı. Duvar tamamlanmadan önce, “Another Brick in the Wall”da çocuk korosu, devasa bir öğretmen kuklasını alt ettiler. Ardından, duvara Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Mustafa Sarı’nın fotoğrafları yansıtıldı. Waters, Türkçe yaptığı konuşmada, “Şarkılarımı devlet terörüne kurban gidenlere adıyorum,” diyerek duvardaki resimlere işaret etti; ardından statta “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı atıldı.

60475_10151761195840688_1201221256_n

 

Arada, duvara “kaybedilen sevdiklerimizin” fotoğrafları ve kimlik bilgileri yansıtıldı. Aralarında Gezi’de ölenlerin yanı sıra, Hrant Dink ve Adnan Menderes de vardı. Bu bölümde duvara yansıtılan görsellerin, hayranların Facebook sayfasına yaptıkları taleplerden, taleplerin yoğunluğuna göre seçildiği söyleniyor.

İkinci bölümde Waters “Hey You”yu tamamen duvarın arkasında söyledi. “Comfortably Numb”da ise gitarist Dave Kilminster’la birlikte duvarın tepesine çıktı. Duvar nihayet, “The Trial”da “Tear down the wall” (Duvarı yıkın) sözleriyle birlikte gerçekten de seyircilerin üstüne yıkıldı.

Waters en sonda seyircilere teşekkür ederken bu konseri hiç unutmayacaklarına değindi. Bunun 191 ya da 192. konserleri olduğunu ama burada seyircilerin şovla, başka hiçbir yerde görmedikleri özel bir bağ kurduklarını belirtti.

Gerçekten de ömrü hayatımızda görebileceğimiz en etkileyici şovlardan biriydi The Wall. Bir yandan sevinç ve heyecandan titreyerek, diğer yandan ölenlerimizi anarken gözlerimiz yaşararak izledik. Biz de Waters’a turnesi kapsamında bizi atlamadığı için teşekkür ediyoruz.

 

Website | + posts

İstanbul’da Roger Waters fırtınası” üzerine 2 yorum

  1. […] ifade edilen bir durum gerçekleşmişti. 2011′de Gilmour ve Mason, Roger Waters’ın The Wall turnesindeki bir konserin kapanışına katıldılar ve yeni bir kayıt için olmasa da kırgınlıkların […]

Bir Cevap Yazın