Haftadan Kalanlar // 12-18 Ağustos 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* Et yemek ya da yememek. Yalnızca organik et yemek ya da hiç et yememek… Baraka‘nın yönetmeni Ron Fricke‘nin son belgeselinden alınan bu kısa parça konuyla ilgili düşüncelerinize yön verebilir.

* Film parçalarından kısa filmlere… Daha önce Tanışınız: köşemizde yer verdiğimiz Türkçe Bilimkurgu ve Fantastik’in kısa film arşivine mutlaka göz atmalısınız. Üstelik düzenli olarak güncelleniyor.

* Obama, Amazon’un Tenneessee’deki deposunu ziyaret etmiş (Amazon’un depolarından birini görmek için buraya) ve internet devinin ülkeye bu kadar iş imkânı sunmasının ne kadar şahane olduğundan bahsetmiş. Amazon’un rekabetçi politikaları yüzünden birçok kitapçının kapandığından sadece geçtiğimiz yıl Amerika’da 42 bin kişinin işsiz kaldığını söyleyen Amerika Kitapçılar Birliği, elbette öfkeli. Ayrıntılar burada.

* Otomobiller teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Yeni geliştirilen bir fikre göre, otomobiller bundan sonra birbirleriyle iletişim kurarsa trafik kazalarının ciddi ölçüde azalacağı umuluyor. Elbette bu “wired in” otomobillerle birlikte mahremiyetle ilgili soru işaretleri doğuyor. Haber, NBC News’da.

* Son olarak: Gelmiş geçmiş en ayrıntılı (ve yasa dışı hazırlanmış) internet haritası.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 12-18 Ağustos 2013” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın