Amazon’dan yeni bir kurye sistemi: insansız hava aracı

Büyük yayınevlerini birleşmeye, küçük yayınevlerini kapanmaya, bağımsız kitapçıları iflasa sürükleyen, kötülerin kötüsü sayılan Amazon’dan yeni bir kâbus: Gökler, insansız hava araçlarıyla dolacak.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde 60 Minutes programında, “Amazon Prime” servisinin geliştirilmiş hali olan Amazon Prime Air hizmeti kapsamında, minik helikopterlere benzeyen insansız hava araçlarıyla siparişleri, verildikleri andan 30 dakika içerisinde müşterilerinin kapısına ulaştıracağını açıkladı. Amazon Prime Air’in 2015 yılında başlaması öngörülüyor.

Akla ilk takılan sorulardan biri, Amerika Birleşik Devletleri’nin hava sahasında bir sürü komik robotun uçmasına izin verip vermeyeceği. Amazon’un çözmesi gereken bir diğer pürüz ise, herkesin rahatça tüfeklere sahip olabildiği ülkede hırsızlık, yahut saf eğlence niyetiyle insansız hava araçlarını vurmaya yeltenecek insanlar. Tabii aracın adresi nasıl bulacağı, kapıyı nasıl çalacağı, varış noktası bir ev değil de apartman ise paketi posta kutusuna nasıl bırakacağı, paketi bıraktıktan sonra dışındaki özel kabın Amazon’a nasıl iade edileceği gibi daha “basit” soruların çözümünü çoktan bulduklarını varsayıyoruz…

Tahmin edilebileceği üzere, Amazon’un insansız hava araçları Twitter’a eğlence konusu olmuş durumda. Merak edenler CNN’in en güzel tweet’lerden hazırladığı derlemeye göz atabilirler. Bu haberin gerçekçi hiçbir yanının olmadığını, yalnızca Noel öncesi çılgın alışveriş dönemine denk getirilen bir pazarlama taktiği olduğunu düşünenler de yok değil. Aşağıdaki tanıtım videosunu izleyip yorum yapmak artık size kalmış. (CNN aracılığıyla.)

Website | + posts

Bir Cevap Yazın