Kurt Cobain öldü, ortaklık bitmedi

Kurt Cobain öleli neredeyse 20 yıl oldu. Genç yaşında intiharı seçen rock yıldızının ölmeden önceki fotoğraflarını görmüş olanlar, yüzündeki mutsuz, depresif, uyuşturucudan medet uman umutsuz hali anımsayacaktır. Oysa, ailesi tarafından ilk kez basına verilen çocukluk fotoğraflarında Cobain, her şeyden önce mutlu bir çocuk gibi görünüyor. Cobain’in biyografisini yazan Charles R. Cross’a göre de, küçük Kurt’ün çocukluğu, oldukça güzel geçmiş.

Muhtemelen fitili ateşleyen anne babasının daha sonra gerçekleşen boşanması olsa gerek. Zira bu olaydan sonra, ruhundaki fırtınaları, odasının duvarlarına “annemden de, babamdan da nefret ediyorum” yazarak göstermiş.

Cobain’in annesi Wendy O’Connor, ortaya yeni çıkarttığı fotoğraflarla ilgili şu âna kadar herhangi bir açıklama yapmasa da, basının bu fotoğraflara erişme zamanı manidar. Çok kısa bir zaman önce Wendy O’Connor, Cobain’in fotoğraflarda görülen dönemini geçirdiği, 1923 yılında inşa edilmiş evlerini satılığa çıkarmış durumda. Hem de Cobain’in odasındaki yatağı bile dahil. Fiyat 500.000 Amerikan doları. Sıkı bir tamirat görmesi gereken evin piyasa değeri ise 67.000 Amerikan doları olarak belirlenmiş.

Ev, ABD.’nin kuzeybatısındaki Seattle’ın iki saat kadar dışında. Aile adına konuşan Cobain’in kız kardeşi, evi satılığa çıkarmaktaki amaçlarının, evi bir Cobain müzesi olarak düzenleyecek birisinin satın almasına olanak vermek olduğunu açıkladı.

Cobain 27 yıllık kısa hayatı boyunca toplan yirmi evde yaşadı. Her bir evin ortalama değerini göz önünde bulundurunca, arkasında bıraktığı çöpün bile büyük bir miras olduğunu düşünmemek elde değil. Oysa Cobain’i hayatının baharında intihara sürükleyen sebeplerden biri de, bu dünyevi olgularla başa çıkamamasıydı.

Söz konusu fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Cobain’in küçük çocukluk evinin yanında, Fitzgerald’ın Baltimore’daki evinin ucuz kaldığını görmek de ilginç. (Huffington Post aracılığıyla.)

Website | + posts

Bir Cevap Yazın