2013’te müzik dünyasında (tuhaf) ne oldu?

Daha önce müzik dünyasının bize 2013’te bıraktığı ve dikkatimizi çeken güzide mahsüle göz atmıştık. Sanatçılar, dünyanın ahval ve şeraitinden etkilenseler de, biriktirmekten ve üretmekten vazgeçmiyorlar. Ama bunu yaparken, bir kısım oldukça tuhaf hikâyeye de imza atıyorlar. O garip hikâyelerden seçtiğimiz beş tanesi aşağıdaki gibi:

1) Daft Punk Prezervatifi

Temmuz ayında Daft Punk, “Get Lucky” adını verdiği prezervatif markasını piyasaya sürdü. Fransız ikilinin prezervatif üreticisi Durex’le işbirliğinden doğan markanın hedefi, yeni kaydedilen Random Access Memories albümünü kutlamaktı. Ürünlerin ambalaj tasarımı, albümün kapağından esinlenenmiş ve pek çok ünlü DJ’e de paket paket eşantiyon gönderilmiş. Ünlü DJ’lerin gösterilerinde çok sayıda şişirilmiş balon görüyorsanız markasına dikkatle bakın.

2) Zaman Yolculuğu Yapan Jay-Z

Mayıs ayında ortalık Jay-Z’nin zamanda yolculuk yapabildiği söylentisiyle çalkalandı. Bu iddianın ispatı olarak da, Sid Grossman adlı bir fotoğrafçı tarafından 1939 yılında Harlem’de çekilmiş bir fotoğraf kanıt gösterildi. Ancak iddiada yolculuğun yönü, yani Jay-Z’nin 1939’dan bugüne mi yoksa bugünden 1939’a mı gittiğiden bahsedilmiyordu. Bizce 1939’dan bugüne gelmiş olması daha büyük ihtimal, zira fotoğrafta Beyoncé görülmüyor.

3) Ozzy Osbourne’un Sandviç Yapma Girişimi

Ozzy Osbourne’un bu listenin dışında kalması elbette düşünülemez. California’daki evinde, eşi Londra’da olduğu için yalnız ve aç bir gece geçiren Ozzy, jambonlu sandviç yapmaya kalkışınca listemize girdi. Sandviç yapma girişimi, itfaiyenin eve gelmesi ve çıkan küçük çaplı yangını söndürmesiyle sonuçlanmış. Ancak itfaiye, Ozzy’nin kaşlarının tütsülenmesine ve hızlı bir solaryum etkisine sahip olmasına engel olamamış.

4) Brezilyalı Fanatikleri Kızdıran Chad Smith

Futbol Brezilya’da da, Türkiye’de olduğu gibi, hak ettiğinden fazla bir mevkiye sahip. Red Hot Chilli Peppers bateristi Chad Smith, geçtiğimiz kasım bunu nahoş şekilde tecrübe etmek zorunda kaldı. Sahneye atılan bir Flamengo formasını alan Smith, havada yakaladığı formayla (maalesef) oldukça terlemiş kıçını silince olanlar oldu. İş, mektupla ölüm tehditleri almaya kadar varınca, Smith Flamengo taraftarlarına hitaben bir özür yayınlamak zorunda kaldı.

5) John Lennon’ın Klonlanması

Ağustos ayında, Michael Zuk adlı Kanadalı bir diş doktoru, müteveffa Beatles üyesi John Lennon’ın azı dişini açık artırmada (19,500 paunda) satın aldıktan sonra, kısa sürede Lennon’ın DNA zincirini çözümlemeyi umduğunu açıkladı. Zuk’un, “Yakın gelecekte mamutları klonlayabileceklerini söyleyen biliminsanları, elbet Lennon’ı da klonlayacaktır” mealindeki sözleri, Beatles’ın yeni bir albüm yapabilmesini düşleyen hayranları tarafından büyük bir hevesle karşılandı. Zuk’un kliniği, Beatles hayranı hastalarla dolup taşmakta.

NME’nin 50 maddelik listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Website | + posts

2013’te müzik dünyasında (tuhaf) ne oldu?” üzerine bir yorum

  1. […] * En eğlenceli ödül töreninin Grammy’ler olduğuna kanaat getireceğiz. Nitekim en popüler müzisyenler tek şarkılık da olsa konserler veriyor, izleyicilerin de hepsi dans ediyor, daha ne olsun. Emmy’lerin favori performanslarından –ve yine internetin sık paylaşılanlarından– biri, elbette Daft Punk ve Pharrell’in “Get Lucky”si. Özgün hali burada. Hologramlı hali burada. Şarkının prezervatifi ise burada. […]

Bir Cevap Yazın