Haftadan Kalanlar // 17-23 Şubat

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* Kadınla erkek rollerini değişerek kadın olmanın nasıl bir his olduğunu aktarmaya çalışan bu Fransız kısa filmi gerçekten çarpıcı.

* Kısa film demişken, Türkçe Bilimkurgu ve Fantastik‘in Kısa Film sayfasını şiddetle öneriyoruz. Animasyonlardan maceraya, her türlü kısa filmi bulabilirsiniz. Özellikle miskin pazar günleri için ideal.

* Simpsons’dan bir kesit — yedi farklı dilde!

* Özellikle Bereket Denizi dörtlemesiyle tanınan Yukio Mişima’dan ender bir söyleşi görüntüsü, üstelik İngilizce. Bereket Denizi‘ni tamamladığının ertesi günü seppuku (bir intihar ayini) yapan Mişima söyleşide ulusalcı görüşlerini açıklıyor.

* Sait Faik Abasıyanık’ın, uzun zamandır Birtakım İnsanlar adıyla satılan romanı, nihayet sansürlenen kısımları yeniden eklenerek, özgün adıyla, Medarı Maişet Motoru olarak İş Bankası Yayınları’nca yayımlandı.

* Siren Yayınları’ndan sonra Labirent Yayınları da Grooveshark’ta! Daha önce edebi müzik listelerinden bir iki kere bahsetmiştik, tahmin edersiniz ki yayınevlerinin müzik seçkileri oluşturmalarını bayılıyoruz.

* Son olarak, Goodreads’deki “En İyi Türkçe Klasikler” listemize bekleriz.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 17-23 Şubat” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın