Haftadan Kalanlar // 17-23 Mart 2014

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Semsiye_KKK* Biraz eski ama zamansız sayılacak bir haber: The Los Angeles County Museum of Art (Los Angeles Bölgesi Sanat Müzesi), 20.000 sanat eserini, indirilebilecek şekilde dijital ortama taşımış. Bu, müzedeki eserlerin çeyreğini oluşturuyor. Yine de elbette en önemli nokta, eserlerin bedavaya indirilebilecek olması. Open Culture’ın, müzeyle ilgili ayrıntılar da içeren haberi burada. Müzenin sayfası ise burada.

* Zezine yeni sayısıyla ekranlarda! Uzun zamandır beklediğimiz üçüncü sayının teması Zanaat, rengi sarı, içeriği şahane. Zezine’in Koltukname yazıları burada.

* İstanbul’un kedileriyle ilgili belgesel çekilmiş. Sokakta kedi sevmeye doyamayan İstanbullular ve İstanbullu olmayıp da şehrin kedilerini merak edenler için. Fragman burada.

* Yeni kitap haberi: Will Self’in son romanı, Şemsiye, Sıla Okur çevirisiyle Sel’den çıktı. Koltukname Self’i geçtiğimiz yılın Londra Kitap Fuarı’nda dinleme fırsatına sahip olmuştu. Ayrıntılar burada. Yazarın diğer kitapları burada.

* Yeni filminde David Foster Wallace’ı canlandıran Jason Segel’ın ünlü yazara ne kadar benzediğini görmek isteyenler şu fotoğrafla videoya göz atabilir. Wallace’ın kitaplarını Türkçe okumak isteyenler buraya.

* Nişan yüzüğü barbarca bir uygulama mı? Shannon Rupp öyle iddia ediyor.

* İletişim Yayınları’nın internet sitesi yenilenmiş.

* Son olarak, Tom Waits şarkılarında geçen tüm şehirlerin işaretlendiği bir harita. Dünyevi Zevkler Bahçesi’nin Bahar Malik’i aracılığıyla.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın