Geç olsun güç olmasın, diyor, geçtiğimiz haftanın notlarını bir gün geç iletiyoruz. Gecikmenin sebebinin Koltukname bebeğinin 1. doğum günü olduğunu söylersek bizi affeder misiniz?
* Yeni bir HBO dizisi! Üstelik Lost‘un yapımcısından! Justin Theroux ve Liv Tyler’lı The Leftovers (Kalanlar) Amerika’da 15 Haziran’da ekranlarda. Fragmanı burada.
* Tembeller için pratik (!) sayfa çevirici.
* Kolektif Kitap editörü Evrim Öncül, Grafik Kanon‘u anlatıyor. Bizim de daha önce haberini paylaştığımız Grafik Kanon, deli işi projelerden biri. Henüz açıklanmamış bir başka deli işi proje haberini de yakında sizlerle paylaşacağız.
* David Sedaris Yunancada da komik midir? Çeviri üzerine hoş bir deneme.
* iPhone için atlanmaması gereken bir uygulama: Her Gün Bir Film. Yakında Android’e de gelmesi ümidiyle…
* Kedi nüfusunun insan nüfusunu aştığı bir ada hayal edebiliyor musunuz? Çünkü Japonya’da var.
* Mehmet Güleryüz’den sanatın geçiciliği ve kalıcılığı, hafızanın gücü ve müzelerle galerilerin gereksizliği üzerine, bir müzedeki eserinin bilgi kartından indirilen bir video.
* Ve nihayet, üçüncü ve son Hobbit filminin adını merak edenleri buraya alalım.