40 yıllık akımda kesinti

Malcolm Young’ın, neredeyse yarım yüzyıl önce kardeşi Angus’la birlikte kurduğu AC/DC‘den ileri sağlık sorunları sebebiyle ayrıldı açıklandı. Açıklamada, 61 yaşındaki Young’ın hastalığının ne olduğu belirtilmemiş olsa da, şu anda gitar çalamayacak durumda olduğu ifade edildi.

Bu yılın ilk günlerinden itibaren, AC/DC’de bir şeylerin ters gittiği yolunda haberler gelmekteydi. Grubun solisti Brian Johnson, daha önce İngiliz basınına ekipten birinin can sıkıcı bir hastalığı olduğunu, ancak bunun duyulmasını istemediğini söylemişti.

Oysa grubun 40. yılı onuruna 40 konserlik bir turne planlanmıştı. AC/DC üyeleri bu turneyi sabırsızlıkla beklediklerini ve daha güzel bir kutlama düşünemediklerini belirtmişlerdi. Malcolm’ın ayrılması, 2015’te yapılacak bu turneyi biraz zora sokacak gibi görünse de, Young kardeşlerin yeğeni Stephie’nin boşluğu dolduracağı ortaya çıktı.

40 yıllık müzik kariyerlerine dünya üzerinde toplam 200 milyondan fazla albüm satmış olan AC/DC’nin yolculuğunda Back In Black, Blow Up Your Video, Who Made Who, The Razor’s Edge gibi sayısız başarılı albüm bulunuyor ve Malcolm bunların hepsinde önemli role sahipti.

Grup daha önce kurucu üyelerinden solist Bon Scott’u da (hastalıktan değil, aşırı alkol aldığı bir gecenin ardından) kaybetmişti. Grup Scott’un yerine Brian Johnson’ı monte ederek yola devam etmişti. Malcolm Young’ın gidişi de AC/DC’yi durdurmayacak gibi görünüyor. Grubun resmî internet sitesinden ayrılık haberi doğrularken, AC/DC’nin müzik yapmaya devam edeceğini belirtti.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın