Haftadan Kalanlar // 16-22 Mart 2015

haftadankalanlar16mart2015* İyi liderler bize kendimizi neden güvende hissettirir. Sözde liderlerimiz yüzünden güvensizliğin tavan yaptığı memlekette dinlemesi acı gelen gerçekler…

* Türkiye Yayıncılar Birliği’nin açıkladığı üretim rakamlarına göre 2014’te kişi başına 7,3 kitap düşmüş. Yayıncılar Birliği bu rakama satın alınan bandrol sayılarından ulaşıyor. Bandrol sayılarına bakılırsa, kitap türlerine göre üretim sıralaması şöyle:

1.    Eğitim kitapları (%71)
2.    Yetişkin kurgu dışı (%11)
3.    İnanç (%9)
4.    Çocuk-ilk gençlik (%5)
5.    Yetişkin kurgu (%3)
6.    Akademik yayınlar (%1)

Daha önce de söylemiştik, yine söylüyoruz: Kitap türlerinin sıralamasında eğitim kitaplarının paydasına bakılarak da anlaşılabileceği üzere, Türkiye’de kişi başına kaç kitap üretildiğinin bir önemi yok. Önemli olan, satılan kitap rakamlarında kişi başına düşen kitap sayısı.

* Yazarlar en meşhur eserlerini kaç yaşında yazıyorlar, bu infografikten öğrenebilirsiniz.

* Özellikle de kilo verme programlarında karşılaşılan “öncesi ve sonrası” fotoğraflarının perde arkasındaki gerçekler.

* Çok daha acımasız bir perde arkası gerçeği: İnternette her yeri sarmış o tatlı hayvan fotoğrafları, hayvanlara zülmedilerek çekilmiş olabilir.

* Android kullanıcılarına müjde, WhatsApp artık bilgisayarda da kullanılabiliyor.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 16-22 Mart 2015” üzerine 2 yorum

  1. Şu yanlış kullanıma burada da birkaç kez rastladım ve yine üzüldüm. “ulaşılabiliniyor, kullanılabiliniyor” Nasılsa yaygınlaşan ve sık yapılan hatalara dönüştü.

Bir Cevap Yazın