79 yaşındaki Nobel ödüllü Mario Vargas Llosa 50 yıllık eşini Isabel Preysler için terk etti

llosaPerulu yazar Mario Vargas Llosa, çağımızın en önemli yazarlarından sayılıyor. Ama Nobel Edebiyat Ödülü sahibiyle ilgili gelen son haberler edebiyatına değil, aşk hayatına dair. Zira 79 yaşındaki Llosa, 50 yıllık eşini “Manila’nın İncisi” Isabel Preysler için terk etmiş bulunuyor.

Şarkıcı Enrique Iglesias’ın annesi olan Preysler (64), İspanya’nın en meşhur femme fatale‘i, güzelliği ve evlilikleri dillerden düşmeyen bir paparazi yıldızı. Peru’daki bir televizyon kanalına göre, Llosa aynı zamanda kuzeni olan eşi Patricia’ya (70), “Benden bu kadar. Mutluluğun ne olduğunu şimdi anladım. Fazla vaktim kalmadı,” diyerek Preysler’le birlikte olmak için ayrıldı.

Acımasızlıklarıyla tanınan paparaziler şu an ikilinin ilişkisini destekliyor gibi. “Aşk hikâyeleri, hayallerin gerçek olabileceğini gösteriyor. İkinci şans diye bir şey vardır, acıdan sonra mutluluk gelir, hayat sizi her noktada şaşırtabilir,” diye yazıyor Hola! dergisi. “Acıdan sonra gelen mutluluk”, Preysler’in 26 yıl evli kaldığı üçüncü eşi Miguel Boyer’in iki yıl felçli yaşadıktan sonra, sekiz ay önce ölmesine atıfta bulunuyor.

Ailenin açıklamasına göre Llosa eşinden 4 Haziran’da, 50. evlilik yıldönümlerini New York’ta bir galayla kutladıktan birkaç gün sonra ayrıldı. Elbette Llosa’nın eşi ve çocukları bu duruma Hola! dergisi kadar romantik bakmıyorlar. Oğlu Gonzalo, babasını aylarca gizli bir ilişki yaşamakla, ailenin bu ilişkiden paparazi aracılığıyla haberdar olmasıyla suçluyor. Durumun en kötü yanının olayların herkesin gözü önünde yaşanması olduğunu belirten Gonzalo, annesi için, “Kendini babama ve çocuklarına adamak için kariyerinden ve tutkularından vazgeçti. Şimdi o dünyası dış bir etken tarafından tamamen beklenmedik bir şekilde sarsıldı,” diyor.

İlişkileri yeni başlamış olsa da, Preysler ile Llosa aslında 1986’dan beri tanışıyorlar. İkili geçen ay Madrid’de “gizli” bir öğle yemeği yerken, yakın zamanda da “açık” bir Lizbon seyahatinde görüldü.

Llosa’yı bu haberin ötesinde, edebiyatıyla tanımak isterseniz, yazarın külliyatı Can Yayınları tarafından basılıyor. Son olarak bu ay Süleyman Doğru çevirisiyle Hınzır Kız adlı kitabının yayımlanmış olması da manidar. Tabii yazarların yasak aşklarına alışığız ama burada belki de yaş yüzünden insana sıradışı gelen bir durum söz konusu. Ne diyelim, insanın mutluluk arayışının ebediyeti hem acı hem tatlı… (The Daily Beast aracılığıyla.)

Website | + posts

79 yaşındaki Nobel ödüllü Mario Vargas Llosa 50 yıllık eşini Isabel Preysler için terk etti” üzerine 3 yorum

  1. MV Llosa’nın Ketum Kahraman’ını okuyorum şu an ve şunu düşünmeden edemiyorum: Bu hamlenin ipuçlarını bu kitapla vermiş miydi yoksa?

Bir Cevap Yazın