Haftadan Kalanlar // 25-31 Mart 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

* İngiliz Granta dergisi, Everest Yayınları işbirliğiyle Türkiye’de yayımlanacak. Bu heyecan verici gelişmeyle ilgili daha fazla bilgi için Kaya Genç’in haberine bakabilirsiniz. Satırlardan birinde Koltukname’yle de karşılaşacaksınız!

House of Cards‘la dizi işinde neler yapabileceğini gösteren Netflix‘in Wachowski kardeşlerle anlaştığı duyuruldu. Henüz adı belli olmayan proje, Wachowski’lerin ilk televizyon çalışması olacak. Dizinin, 2014’ün sonlarında yayınlanması bekleniyor.

* UPENN, 1660-1830 arasında yazılmış Amerikan ve İngiliz romanlarını arşivliyorEarly Novels Database, 3000’den fazla kitabın internette aranabilmesini sağlayacak. Yalnızca metaverilerin aranabilirliğini sağlamayı amaçlayan projede kitapların kendileri dijital ortama aktarılmayacak.

Doctor Who‘nun beklenen son bölümü dün yayınlandı. Chris Oates, bu vesileyle Los Angeles Review of Books‘ta, Doctor Who üzerinden İngiliz dizilerinin Amerika’da tutmaya başlaması, ayrıca Doctor Who‘nun genel popüleritesi üzerine gerçekten güzel bir yazı kaleme almış. Türkçede de diziler üzerine bu tarz incelemelerin yazılacağı günlerin hayaliyle paylaşıyoruz bu yazıyı sizlerle.

Doctor Who demişken: Diziyi takip edenler, en büyük özelliklerinden birinin, düşük yapım kalitesi, basit ve komik görünümlü uzaylıları, canavarları olduğunu bilir. Misal, gezegendeki en tehlikeli ırk olan Dalek’lerin silahı bir tuvalet pompasını andırmaktadır. Ama Dalek’lerle dalga geçmeden önce, Asurluların kullandığı koçbaşına bir göz atsanız iyi olur.

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 25-31 Mart 2013” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın