Tanışınız: hitRECord

Tanışınız: bölümümüzün ikinci internet sitesi, sinemanın yetenekli yıldızlarından Joseph Gordon-Levitt‘in RegularJOE adıyla başlatmış olduğu bir yapım şirketi “birliği”, yani hitRECord. HitRECord’u tanımlaması biraz zor. Bir yandan yapısı itibariyle YouTube’u andırırken, diğer yandan organizasyonları ve ortaya koyduğu çalışmalarla gerçek bir yapım şirketi gibi.

Kısaca özetlemek gerekirse, hitRECord ailesine katıldığınızda, siteye resim, müzik, illüstrasyon, video, öykü, deneme gibi çeşitli çalışmalarınızı yükleyebiliyorsunuz. Dahası, diğerlerinin yüklediği çalışmaları alıp kendi yorumunuzu ekleyebiliyorsunuz. Böylece birinin yazdığı şiir ile bir başkasının bestesi bir araya geldikten sonra bir üçüncü kişinin stop-motion animasyonuyla birleşiyor ve ortaya ortaklaşa hazırlanmış bir kısa film çıkıyor…

Her şey bununla kalsaydı hitRECord belki de daha “amaçlı” bir YouTube olmaktan öteye gidemezdi. Fakat sitenin direktörü olan Gordon-Levitt, nam-ı diğer RegularJOE, film dünyasındaki deneyimi ve bağlantılarını kullanarak hitRECord’da hazırlanan projeleri sitenin dışına taşıyor, gün ışığına çıkartıyor. Morgan and Destiny’s Eleventh Date — The Zeppelin Zoo adlı kısa film, The Tiny Book of Tiny Stories adlı ufak kitap ve Amerika’nın çeşitli şehirlerinde yapılan canlı gösteriler de bu çalışmaların meyvesi. Grup aynı zamanda Sundance Film Festivali’ne katılıyor, üstelik çoğunlukla sürpriz konuklarla; 2012 listelerine buradan göz atabilirsiniz.

HitRECord aynı zamanda, kâr olmasa da kendini döndürebilecek kadar para kazanma amacı güden bir birlik. Ürettikleri eserlerde birçok kişinin emeği geçtiği için de şöyle bir sistem geliştirmişler: Eğer hitRECord’da ortaya çıkan bir eser öyle ya da böyle para kazanırsa, bunun yarısını yapım şirketi olarak hitRECord alıyor, diğer yarısı ise katılımcılar arasında bölüşülüyor. Meraklılar ayrıntılara buradan ulaşabilirler.

Joseph Gordon-Levitt bu yıl senaryosunu kendi yazdığı bir film için yönetmenlik koltuğuna oturacak. Bu yetenekli adamla ilgili gelişmeleri kendi ağzından takip etmek isteyenler RegularJOE’nun Tumblr sitesine buradan ulaşabilirler. Son olarak, hitRECord’un hoşumuza giden iki çalışmasını aşağıda bulabilirsiniz.

 

 

Website | + posts

Tanışınız: hitRECord” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın