Kundakta Bach, beşikte Mozart, kucakta Beethoven

On dokuz müzisyen çellolarının, kemanlarının, nefeslilerinin başına geçtiğinde, konser salonunun zemininde emekleyen, yatan, yuvarlanan 150 kadar bebek de bulunmaktaydı. Müzik başladığında, minik başlar bir anda dikkatlerini orkestraya verdiler ve yaklaşık 45 dakika ilgilerini yitirmeden Johann Melchior Molters’in “24. Senfoni”sini dinlediler. Böylece Heilbronn Oda Orkestrası’nın üçüncü bebek konseri de büyük bir başarıyla tamamlandı.

Focus dergisinin haberine göre, bebek konserleri düzenleme fikrinin sahibi Christoph Becher, çıkış noktasının konsere gelmek isteyip bakıcı bulamayan ya da bu ek masrafı göze alamayan ebeveynler olduğunu belirtiyor. Ancak bebeklerin müziğe duyarlı olduklarını ve çok iyi algılayabildiklerini de söyleyen Becher, artık ailelerin kendileri değil çocukları için konsere geldiklerini söylüyor.

Müzik pedagogu Ann-Barbara Steinmeyer, bebeklerin duygusal olarak bu tür konserlerden olumlu anlamda çok etkilendiklerini düşünüyor ve bir çocuğun ileride müzikle kuracağı bağı da güçlendireceğinden emin. Her ne kadar insanların müzikal eğilimi karakter ve kişilikleriyle yakın ilişkili olsa da, bu tür konserlerin olumsuz bir etkisi olması olası görünmüyor.

Şu ana kadar düzenlenen tüm konserlerin biletlerinin önceden tükenmesi ise, talebin hiç de küçük olmadığını gösteriyor. Heilbronn’dan sonra Köln, Freiburg ve Hamburg oda orkestraları da bebek konserlerini programlarına almış durumdalar. Türkiye’de ise uluslararası üne sahip müzisyenlere siyasi eleştiriler yapmaları nedeniyle dava açılmakta…

Website | + posts

Kundakta Bach, beşikte Mozart, kucakta Beethoven” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın