Haftadan Kalanlar // 15-21 Temmuz 2013

Haftadan Kalanlar adlı bölümümüze hoş geldiniz. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu köşede haftadan kalanları, okuyup da blog yazısına uzamayanları, bir tweet’e sığmayanları, bir arada daha mı güzel dururlar dediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

F-SCOTT-FITZGERALD-in-drag-e1357348596927* Yılın 29. haftasında ne yazık ki Türkçe edebiyatın önde gelen isimlerinden biri olan Leylâ Erbil’i kaybettik. Tomris Uyar’ın, Erbil’in öykücülüğü hakkında görüşlerini okumak için buraya.

* Charles Dickens‘la Dostoyevski‘nin 1862 yılında tanıştığı iddiasının yalan olduğu ve birden fazla uyduruk isimle makaleler yazdığı ortaya çıkan akademisyen A. D. Harvey, The Guardian‘dan Stephen Moss’la konuşmuş. Gerçekten ilginç bir kişilik Harvey, bu tür vakalarla ilgilenenler yazıya mutlaka göz atmalı.

* Bedenimiz ara sıra gerçekten garip hareketlerde bulunuyor: gülüyor, ağlıyor, hıçkırıyor, esniyor, gıdıklanıyor, vs. vs. Robert R. Provine, “Ama neden?” sorusundan yola çıkarak sıradan görünen bu büyüleyici fenomenleri, Curious Behavior (Tuhaf Davranışlar) adlı kitabında incelemiş. Brain Pickings’in Maria Popova’sı, kitabın en ilginç kısımlarının altını çiziyor.

* CTRL + ALT + DELETE, hayat kurtaran kısayollardan. Merak edenler için keşfinin tarihi burada.

* Heyecan verici bir haber: Family Guy, yeni sezonda Simpsons‘a konuk oluyor. Ne tür bir macera yaşanacağı henüz bilinmese de karakterlerin kimlere nasıl tepki verdiğinin ayrıntıları açıklanmış. Ayrıntılar için bkz.

* Benedict Cumberbatch oyuncak maymun aracılığıyla Sherlock’un ölümden nasıl döndüğünü anlatıyor.

* Son olarak, paha biçilemez bir görüntü: F. Scott Fitzgerald, kadın giysileri içinde, tüm cazibesiyle objektife gülümsüyor!

Website | + posts

Haftadan Kalanlar // 15-21 Temmuz 2013” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın