Haftadan Kalanlar // 19-25 Mayıs 2014

Son haftaların karanlık gündeminden sonra, Nuri Bilge Ceylan’ın 67. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü almasıyla birlikte biz de kültür sanat haberlerine geri dönüyoruz.

winter_sleep_poster_2* Dediğimiz gibi, Nuri Bilge Ceylan dün 67. Cannes Film Festivali’de Kış Uykusu‘yla Altın Palmiye Ödülü’ne layık görüldü. Kendisini tebrik ediyor, filmin vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

* Sabırsızlıkla beklediğimiz bu ve diğer filmlerin fragmanları: Kış Uykusu, Mood Indigo (Michel Gondry), Magic in the Moonlight (Woody Allen), Wish I Was Here (Zach Braff).

* Cannes demişken, Ingmar Bergman’ın bu büyük festivalle ilgili düşüncelerini de hatırlayalım. Üstat festivali, “et pazarı ve ruhsal utanç kaynağı” olarak tanımlamıştı.

* Dövme yapılma ânı, ileri derece yavaş çekimde.

* Koray Löker’den defterler üzerine.

* Heyecan verici bir yeni kitap haberi: Sevgi Soysal’ın gazete yazıları, Türkiye’nin Kalbi, Kabul Günleri adlı kitapta İpek Şahbenderoğlu tarafından derlendi ve yazarın tüm eserlerini yayımlayan İletişim Yayınları‘ndan bu ay çıktı.

* Bir başka heyecan verici yeni kitap haberi: Bir süredir Henry Miller’ın kitaplarını yayımlayan Siren Yayınları, yazarın en tartışmaları, en çok sansürlenmiş romanı Oğlak Dönencesi‘ni Avi Pardo çevirisiyle yayımladı. Güzel bir kapak, daha da güzel bir sunuş yazısıyla…

* Son olarak, ileride heyecan verici yeni kitap haberine dönüşecek bir haber: Emrah Serbest yeni romanını tamamlayıp yayınevine teslim etti.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın