Haftanın Eğlencesi: Mad Men’in içkileri (ve Old Fashioned tarifi)

old fashioned

Bize yedi yıldır Don Draper’ın hikâyesini anlatan Mad Men, dün oynanan finalle sona erdi. Diziyle ilgili birçok şey söylenebilir ama şimdilik neredeyse başrolü çalan bir şeye yöneltmek istiyoruz dikkatimizi: içkiye. Zira Amerikan modasının, siyasetinin ve tütün endüstrisinin farklı yıllarını bize neredeyse içten denecek bir üslup ve bazen sinemaya yaklaşan bir görsellik, ayrıca da şahane oyunculuklarla aktaran dizide sigaradan daha fazla tüketilen tek şey alkol.

Kadın-erkek, genç-yaşlı, reklamcı, müşteri, siyasetçi… bir odası olan herkesin odasında bar, odası olmayanların da odası olanlardan aldıkları kadehleri var. Sabah-akşam, hastalık-sağlık fark etmiyor. Başına herhangi bir şey gelen kendini şişenin önünde buluyor. Bu kadar içkiye bu kadar az sarhoşluk sahnesi oranı da herhalde yine bu diziye özgü. Gerçi geçen zaman zaman Don Draper’ın bile içkiyi kaldıramadığı anlar olduğunu gördük ve şaşırdık. Neredeyse yakıştıramadık.

Diziyi henüz izlemediyseniz, az içki içeceğim ya da içki içmemeliyim, dediğiniz bir dönemde hiç başlamamanızı öneriyoruz ve Haftanın Eğlencesi‘ne geçiyoruz. Food 52, 2013’e kadar Mad Men‘in tüm sezonlarında, tüm bölümlerinde içilen tüm içkilerin sahnelerinden oluşan bir video paylaşmış. Hazırlayan ise Slacktory. Şöyle demişler:

Tek başına içki içmekten daha havalı tek şey ofiste içmektir. Bundan da daha havalı olan tek şey Don Draper olmaktır.

Biz de biten dizinin şerefine diyoruz! Ayrıca videodan sonra Don Draper’in favorisi Old Fashioned kokteylin tarifini de bulabilirsiniz.

Old Fashioned

(Tarif Food 52‘den alınmıştır)

1 küp şeker
3 damla amaro (bitters)
Su
6 cl çavdar viskisi
Buz
Portakal kabuğu

  1. Bardağın dibine küp şekeri koyun. Amaroyu ekleyin, sudan da bir çay kaşığı kadar ekleyin.
  2. Şekeri tahta karıştırıcı ya da uygun bir kaşıkla bu karışımın içinde ezin.
  3. Viskiyi ekleyin, bir kaç küp buz koyun, soğutana kadar karıştırın.
  4. Portakal kabuğuyla süsleyebilirsiniz.
Website | + posts

Haftanın Eğlencesi: Mad Men’in içkileri (ve Old Fashioned tarifi)” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın