Ünlü isimlerin gençlik şakaları

Liste cenneti mental_floss, beş ünlü ismin gençliklerinde yaptıkları eşek şakalarını bir araya getirmiş. 1 Nisan şakaları için hâlâ kafa yormakta olanlara ilham vereceği ümidiyle paylaşıyoruz aşağıdaki listeyi sizlerle. Bunları yeterli bulmazsanız, George Clooney’nin kabarık şaka siciline ya da Jimmy Kimmel’la Matt Damon’ın atışmasına göz atabilirsiniz. Ayrıca bugün 47. ölüm yıldönümü olan, ironi ve hicivin ustası Flann O’Brien‘a şapka çıkartmazsak da olmaz.

Lafı daha fazla uzatmadan, işte ünlülerin gençlik şakaları:

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln genç bir adamken, üvey annesi Sarah Bush Lincoln boyuyla ilgili olarak ona takılır, saçlarını temiz tutması gerektiğini yoksa tavanı temizlemek zorunda kalacağını söylermiş. Sarah’nın evde olmadığı bir gün, Abe çamur birikintisinin yanında yalınayak oynayan iki çocuk fark etmiş. Onlardan, ayakları iyice kirlenene dek çamur basmalarını istemiş. Sonra onları eve götürüp, havada kaldırıp ters tutmuş ki, tavana çamurlu ayaklarıyla basabilsinler. Onları iyice yürütmüş tavanda. Söylenene göre üvey annesi şakadan hoşlanmış ama Lincoln’a tavanı yeniden boyatmış.

Franklin D. Roosevelt 

Franklin D. Roosevelt on yaşındayken, ailenin yıllık Avrupa turunda yanlarına katılan Alman dadıyı iyice korkutmuş. Roosevelt gün içerisinde dadının odasına girerek, yatağın altında duran lazımlığa birkaç kaşık kabaracak toz dökmüş. Dadı o gece su dökerken, lazımlığın içindekiler tıslamaya ve kabarmaya başlamış. Hasta olduğunu sanan yardım için Bayan Roosevelt’in odasına koşmuş ama kadınlar şakayı bir türlü çözememişler. Roosevelt’in daha sonra anlattığına göre işin aslını bir tek babası görmüş, o da oğlunu cezalandıramayacak kadar komik bulmuş olayı.

Willie Morris

1960’lara kadar Harper’s Magazine‘in editörü olan Willie Morris de eşek şakalarına küçük yaşta başlamış. 1940’larda, Morris’in yaşadığı kasabada çocukların on üç yaşına gelince ailenin arabasını kullanmaya başlaması normalmiş. Morris aile arabasıyla gezmeye çıktığında, yanında hep foksteriyeri Skip’i de bulundururmuş. Bir gün, Morris köpeğin ön ayaklarını direksiyona yerleştirmiş, kendisi de iyice yavaşlayarak direksiyonun altına kaymış. Bir kafenin önünden geçerken adamın biri “Köpek! Köpek araba kullanıyor!” diye bayılmış. Bir pazar günü aynı şakayı tam kiliseden çıkmakta olan cemaate yaptığındaysa, bir kadın “O köpek araba mı kullanıyor?” dedikten sonra üstlerine derin bir sessizlik çökmüş cemaatin.

Steve Jobs

California’nın banliyölerinde büyüyen Steve Jobs, canı sıkıldığında yalnızca teknolojiye değil, şakalara da yönelmiş. İlkokulda, arkadaşı Rick Ferrentino’yla beraber sürekli yalandan posterler hazırlarlarmış. “Evcil Hayvanlarınızı Okula Getirme Günü” posterini çocuklara dağıttıklarında, ertesi gün öğretmenlerin hepsi, kedileri kovalayan köpeklerle dolu sınıflarla boğuşmak zorunda kalmış.

Steve Wozniak

Apple’ın diğer kurucusu Steve Wozniak’se, teknolojiyle eşek şakalarına olan sevgisini birleştiriyormuş. Üniversitedeki ilk yılında, televizyon sinyallerini bozabilecek bir alet geliştiren Wozniak, yurdun televizyon odasına gidip cebindeki aleti çalıştırırmış. Televizyon ekranı karıncalanmaya başlayınca biri anteni düzeltmek için gidermiş haliyle. Wozniak, antenle oynayan kişinin en acayip poziyona geçmesini bekler, sonra televizyon düzelsin diye cebindeki aleti kapatırmış. Eleman antenden uzaklaştıktan sonra da yeniden açıp görüntünün bozulmasına neden olurmuş. Wozniak bu işi, odadaki herkes o öğrencinin tüm şov boyunca garip pozisyonda kalmasını isteyene kadar yaparmış.

Website | + posts

Bir Cevap Yazın